Superliga Srbije

Joksimović o dolasku u Radnički: Privukao me kvalitet igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 16:20
Dejan Joksimović promovisan je u Nišu FK Radnički Niš
Dejan Joksimović promovisan je u Nišu

Radnički iz Niša će sa četvrtim trenerom, a faktički trećim jer je Nikola Trajković dva puta u sezoni vodio tim (uz Slavoljuba Đorđevića), pokušati da sezonu završi bez prošlogodišnjeg stresa.

Dejan Joksimović, bivši trener kragujevačkog Radničkog, danas je i oficijalno preuzeo "Real sa Nišave" do kraja sezone.

"Situacija je delikatna, ali da nije verovatno ne bi ni došlo do ove promene. Treneri su uvek glavni 'krivci' za rezultate. Potrebna je opšta mobilizacija svih struktura u klubu, o tome sam već pričao sa čelnicima Radničkog, ali pre svega je potrebna reakcija igrača. Oni i jesu jedan od glavnih motiva mog dolaska ovde, uveren sam da ova ekipa ima, pre svega individualni, kvalitet i potencijal za minimum mesto u plej-ofu, što je sada, nažalost, nedostižno. Pričao sam sa igračima, već od utakmice sa Napretkom u Kruševcu očekujem njihovu reakciju, jer oni su ključ izlaska iz ove, pre svega rezultatske, krize u kojoj se ekipa nalazi", istakao je Joksimović.

Po Joksimoviću, glavni razlozi disproporcije kvaliteta igrača i ostvarenih rezultata ležu u disbalansu jer "grupa ne funkcioniše zajedno".

"Postoji i psihološki momenat koji je problematičan u ovom trenutku, postoji nedostatak samopouzdanja, ali to je usko vezano sa rezultatima. Očekujem napredak već od Kruševca, bez obzira na to što je malo vremena za pripremu te utakmice. Juče sam odradio prvi trening, za većinu je to bio trening oporavka posle utakmice sa Crvenom zvezdom. Meč u Kruševcu smo počeli da spremamo danas, imamo još jedan trening sutra, ali to ne govorim kao alibi, jer moramo da upotrebimo sve svoje znanje i energiju da pobedimo tu utakmicu".

Nema Joksimović čarobni štapić, potrebno je vreme da implementira svoje zahteve u igri, ali od igrača traži uvek "energiju, želju, fokus, strast, koncentraciju". Srećnom, za meč u Kruševcu imaće sve igrače na broju, Ilić i Mesarović su odradili "žuticu".

"Bio malo konsultovan oko sastava za meč sa Zvezdom, u manjoj meri u odnosu na ljude koji su tu proveli duže vremena, učestvovao sam u pravljenju tima, vodeći računa o igračima koji su bili opterećeni kartonima. Nismo smeli da rizikujemo sa njima, jer ionako nismo kompletni, pošto Čolović i Stojanović zbog povreda još rade odvojeno od ekipe", rekao je Joskimović.