Superliga Srbije

Želimo da se vratimo na pobednički kolosek: Trener Nišlija optimista prd gostovanje u Pančevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 14:58
Nikola Trajković MN Press
Nikola Trajković

Fudbaleri Radničkog iz Niša u subotu gostuju ekipi Železničara iz Pančeva u sklopu 24. kola Mozzart Bet Superlige, a nakon poraza na svom terenu od ekipe Radnika u prethodnom kolu, pred igračima trenera Nikole Trajkovića je zadatal da s evrate na pobednički kolosek.

Mladi stručnjak je uveren da njegov tim može da se vrati na pravi put, ali je potrebno da israve sve greške koje su prikazali u susretu protiv Surduličana.

"Od prethodne tri slične utakmice, dve smo uspešno ostavili iza sebe, nažalost, na prošloj nismo uspeli da nastavimo taj pobednički niz. Desilo se protiv Radnika možda i naše najbolje prvo poluvreme u poslednjih nekoliko utakmica, ali nismo iskoristili stvorene šanse. Radnik je iz prve poluprilike dao gol i utakmica je krenula nizbrdo, a takve stvari ne smeju da nam se dešavaju. Očekuje nas slična utakmica kakvu smo imali nedavno protiv IMT-a, što znači veštačka podloga, brz teren, motivisana, brza, mlada ekipa. Svake sekunde moramo da budemo koncentrisani, da iskoristimo naše prilike i pokušamo da dobijemo utakmicu", rekao je trener Nšlija, Nikola Trajković.

Strateg niškog superligaša je potom govorio o potrebnoj koncentraciji i kontinuitetu ekipe i detaljnije objasnio kavu utakmicu očekuje u Pančevu.

MN Press

Fudbaleri Radničkog iz Niša

 

"Moramo da sve dobre aspekte iz prethodnih pobeda i prvog poluvremena sa Radnikom iskoristimo i ponovimo, a da greške otklonimo. Ovo nije trka na 100 metara, već maraton. Imamo još nekih petnaestak utakmica do kraja, moramo biti pravi u svakoj narednoj. Кrenuli smo u drugu polusezonu sa pretposlednjeg mesta, pobedili smo neke od direktnih rivala i prestigli ih. Mi smo sada na tabeli bolje pozicionirani nego na kraju prethodne sezone i za tri mesta bolje nego na kraju prve polusezone. Zato ne treba da nas hvata panika, idemo korak po korak, da ovo drugo poluvreme ostavimo iza sebe da se nikad ne ponovi, a prvo da nam bude model", stikao je Trajković i dodao:

"Železničar Igraju ofanzivan fudbal, napadaju u svih pet koridora, defanzivno nekada ostavljaju prostora iza svoje zadnje linije. Mi ne smemo da im damo puno prostora za igru, moramo da vršimo konstantan pristisak na loptu, da nam transformacije po osvojenoj lopti budu brze, da pokušamo da ih tako ugrozimo iz tranzicija. Ni ne pomišljamo da se samo branimo, imamo ozbiljan ofanzivni potencijal koji treba ispoljimo na terenu i probamo da utakmicu dobijemo– zaključio je trener Radničkog.

Utakmic aizmeđu Železnira i radnikog na programu je u subotu od 19 časova, glavni sudija je Jovan Šegrt iz Beograda,a direltna prenos je obezneđen na kanalu TV Arena sport 1.