Superliga Srbije

San svih u Kragujevcu je izlazak u Evropu: Direktor Radničkog 1923 ima visoke ambicije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.03.2024 09:59
Fudbaleri Radničkog 1923 sanjaju Evropu MN Press
Fudbaleri Radničkog 1923 sanjaju Evropu

Radnički 1923 je simbol grada i san svih Kragujevčana je da ovaj klub ostvari plasman  u Evropu, izjavio je generalni direktor kluba, Igor Konatar, a prenosi Tanjug.

Kragujevčani ovog proleća "pišu najsvetlije stranice istorije" koja traje 101 godinu, peti su u Mozzart Bet Superligi, nemaju poraz predvođeni odličnim trenerom, Feđom Dudićem, bez obzira na skroman budžet, bez ijednog državnog sponzora i jedini su bez reflektora.

Preporod Kragujevčana poklopio se sa dolaskom Konatara početkom prošle godine. Mladi i uspešni privrednik iz Kragujevca prihvatio je i rešio da deo svog vremena, znanja i kapitala posveti klubu u kome je proveo mladost, ali u kojem nije ostavio veliki trag kao fudbaler.

"Iz svoje firme koja se bavi investicijama u Radnički sam preneo domaćinsko poslovanje, ubedio kolege privrednike da sponzorskim ugovorima pomognu jednom od najvećih simbola grada. Da meni kao rukovodiocu pomognu da stabilizujem klub na svim poljima i što lakše uđemo u trku sa mnogo finansijski jačim klubovima za mesto na tabeli koje definitivno četvrti grad u Srbiji i zaslužuje, gornji dom i san svih Kragujevčana - borbu za Evropu", naglasio je kaže Konatar i dodao:

"Kada sam preuzeo rukovođenje klubom, preuzeo sam i preveliku obavezu i odgovornost. Svestan veličine kluba koji ću voditi i koji će predstavljati grad širom Srbije, regiona i Evrope, a znajući sebe, znao sam da ću postaviti sebi velike ciljeve, samim tim i zadatke. Naređenje, izvršenje i analiza je jedan od osnovnih postulata u biznisu."

Direktor Kragujevčana je naglasio da je napravio plan i program, podelio zadatke sebi i drugima i krenuo u ozbiljan rad koji već danas daje značajne rezultate.

"Totalno sam odvojio ekonomiju koju ja isključivo vodim, od sportskog dela koji sam u potpunosti prepustio sportskom direktoru, Slavku Peroviću od koga sam zahtevao samo par stvari - visoke ambicije, napadački fudbal, i da sve poštujemo, a nikoga da se ne plašimo."

Upravo je odluka da tako važan zadatak poveri Peroviću prema mnogim mišljenjima bila izuzetno hrabra.

"Perović je neko kod koga sam prepoznao strašan potencijal pre par godina kada sam i predložio kolegama iz Skupštine kluba da ga imenujemo na do tada nepostojeću funkciju - sportskog direktora. Momak koji je veliki radnik, posvećen poslu koji obožava, neko ko oseća i zna fudbal teško može da ne napravi dobre rezultate. Sa skromnim budžetom za igrački kadar bez velikog prava na kiks, prve sezone ulazak u Superligu, naredna jedva opstanak, prošla igra u plej-ofu, a ova tekuća - šta da kažem, samo da nastavimo ovako. Slavko Perović je, garantujem, danas jedan od najboljih sportskih radnika u Srbiji", zaključio je Konatar.