Superliga Srbije

Šef "brđana" pred gostovanje na "Marakani": Zvezda pod većim pritiskom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.02.2024 17:55
Trener Čukaričkog Gordan Petrić MN Press
Trener Čukaričkog Gordan Petrić

Trener fudbalera Čukaričkog Gordan Petrić izjavio je pred sutrašnju utakmicu sa Crvenom zvezdom, da njegov tim sutra očekuje zanimljiv meč. Fudbaleri Čukaričkog sutra od 16 sati (Arena 1 Premium) gostuju ekipi Crvene zvezde u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

"U početku je uvek neizvesno, posle priprema je pitanje kako će ekipa reagovati u prvim zvaničnim utakmicama. Odigrali smo dva meča, jedan na stranu, u Surdulici, malo ko je očekivao da ćemo tamo pobediti sa 3:0. Baš zbog te neizvesnosti koju sam pomenuo, i mi i Radnik smo promenili nekoliko stvari u ekipi. Stekli smo sigurnost, ali protiv Železničara smo bili previše nervozni u većem delu utakmice. Rival je pokazao da je prilično neugodan, ali smo uzeli šest bodova iz dva kola", istakao je Petrić na konferenciji za novinare.
 

 

 


Dodaje da će njegov tim biti rasterećeniji u sutrašnjem meču. "Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više. Od kako sam došao ovde, uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. Biće to zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa", konstatovao je Petrić.

Zadovoljan startom drugog dela šampionata je i golman Čukaričkog Nenad Filipović. "Posle šest osvojenih bodova na startu prolećnog dela šampionata, sa velikom dozom samopouzdanja idemo na gostovanje Crvenoj zvezdi. Jesu utakmice protiv večitih rivala malo drugačije, ipak se radi o najboljim timovima u našoj ligi. Svi igrači imaju dodatni motiv da se dokažu. Rezultatski, bodovi u ovom meču vrede više, ali zna se šta donose eventualne pobede protiv Zvezde ili Partizana", zaključio je Filipović.