Superliga Srbije

Vladan Milojević pred Čukarički: Tražim najboljih 11 igrača sa kojima mogu da postignem željeni rezultat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 16:21
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde MN Press
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Vladan Milojević , izneo je očekivanja pred utakmicu 22. kola Superlige Srbije koju će fudbaleri crveno-belih odigrati na stadionu "Rajko Mitić" u subotu od 16 časova protiv Čukaričkog uz direktan prenos na TV Arena Premium 1.

Govorio je Milojević o prethodnom susretu sa Čukaričkim

"Utakmica koja je odigrana u prvom delu sezone je u potpunosti drugačija od one koja je pred nama. Očekujem drugačiji pristup. Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiranu ekipu, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica", počeo je Vladan Milojević. 

Žan Filip Kraso se nakon osvajanja Afričkog kupa nacija pridružio ekipi. 

"Nikada nisam govorio o startnoj postavi. Imamo još jedan trening. Kraso nam se nedavno pridružio i dobro trenira. Sigurno da je dosta odsustvovao, igrao je na Afričkom kupu nacija, te je u takmičarskom ritmu. Igralo se bez mnogo treninga. Procenićemo da li će nastupiti na sutrašnjem duelu". 

Istakao je Milojević da podjednako računa na sve mlade igrače. 

"Nema tu prvih opcija. Iza nas su dve različite utakmice, a meč protiv Čukaričkog će takođe biti duel za sebe, koji pripremamo na drugačiji način u odnosu na utakmice koje smo odigrali. Razmišljamo samo o narednom duelu, tako da ćemo videti kroz analize ko će početi meč. Tražim najboljih 11 igrača sa kojima mogu da postignem željeni rezultat". 

Doakao se se šef stručnog štaba i na zdravstveni bilten igrača. 

"Vraća nam se Stamenić, dok će Katai preskočiti i ovaj meč. Na sve ostale igrače mogu da računam". 

Osvrnuo se iskusni stručnjak i na povratak Kataija na teren. 

"Očekujemo brz povratak Kataija, ne želimo da ubrzavamo proces. Hoćemo da izbegnemo situaciju u kojoj je počeo da trenira, pa da se ponovo nešto desi. Medicinski tim brine o tom delu oporavka i dok god ne budem dobio 'zeleno svetlo' od njih, neću rizikovati". 

Za Čukarički nastupa sin Vladana Milojevića, protiv kog strateg crveno-belih ima statistiku od šest pobeda na isto toliko odigranih utakmica.

"U početku mi je bilo neobično kada se moje dete nalazilo preko puta terena. Nemanja je zreo fudbaler, izrastao je u dobrog igrača. Nadam se da ćemo zadržati tu tradiciju. Moramo da obratimo pažnju na njega, kao što gleda on, tako i ja, svako razmišlja o svojoj ekipi", zaključio je Vladan Milojević.