Superliga Srbije

Crvena zvezda će napraviti kostur tima za Ligu šampiona: Zvezdan Terzić ubeđen u odbranu titule

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 13:32
Zvzedan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, sa trenerom Vladanom Milojevićem MN Press
Zvzedan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, sa trenerom Vladanom Milojevićem

Fudbalski klub Crvena zvezda održao je danas svoju redovnu Skupštinu, na kojoj se delegatima crveno-belih obratio i generalni direktor Zvezdan Terzić, izrekavši niz samouverenih prognoza bliske budućnosti crveno-belih, počev od odbrane titule, odnosno nastavka duge šampionske dominacije bivšeg prvaka Evrope i sveta.  

Prema njegovom čvrstom uverenju gomilanje trofeja poslednjih godina predstavlja logičnu i očekivanu posledicu rada celog rukovodstva, a onda i igrača i stručnog štaba, bez obzira što su se u međuvremenu menjali neposredni "proizvođači" uspeha. 

"Najveće merilo našeg rada je kontinuitet dobrih rezultata. Ono u šta sam siguran je da će Crvena zvezda i ove sezone biti šampion, što će biti osma titula u poslednjih 10 godina, od čega sedma u nizu, čime ćemo postaviti rekord srpskog fudbala po broju osvojenih prvenstava zaredom", rekao je Zvezdan Terzić.

 

 

Klupska alfa i omega uopšte ne dovodi u pitanje ponovni izlazak u Ligu šampiona, ovog puta kroz kvalifikacije.

"Siguran sam i da ćemo naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, što će biti osma godina zaredom da to činimo, ali naglašavam da ćemo tim formirati prema zahtevima Lige šampiona. Zvezda će napraviti kostur tima za Ligu šampiona i pripremati se za najelitnije klupsko takmičenje na svetu, koje smo i ove sezone igrali".

Crvena zvezda je ove sezone podbacila u Ligi šampiona u duelima sa Jang bojsom, što ju je koštalo prestrojavanja u nokaut fazu Lige Evrope, ali Terzić nije nezadovoljan učinjenim u LŠ. 

"Mislim da možemo da budemo zadovoljni nastupima u Ligi šampiona ove sezone. Bili smo ravnopravan rival u šest utakmica i pokazali da tu i pripadamo, iako je teško takmičiti se sa timovima čiji su budžeti nekoliko stotina miliona evra, odnosno po 10-15 puta veći od našeg godišnjeg finansijskog plana. Ipak, pokazali smo da fudbalski u potpunosti pripadamo tamo. Bili smo konkurentni u svih šest odigranih utakmica, niko nas nije nadigrao, u svim utakmicama rezultat je mogao da bude i drugačiji. Ovo je bez obzira na ostvareni rezultat, ozbiljan iskorak u odnosu na prethodne sezone."

 

 

Osvrnuo se Terzić na afirmaciju mladih i nedavne finansijski vrlo isplative transfere najboljih među njima. 

"Očekujemo u narednom periodu punu afirmaciju Sremčevića, Šljivića, Kneževića, Radojevića, Mimovića, Maksimovića i ostalih bisera koji su već priključeni prvom timu. O vome govori i tržište koje je prepoznalo kvalitet našeg kluba i mladih talenata naše škole tokom zimskog prelaznog roka. Napravili smo izuzetne transfere Nedeljkovića i Mijatovića u Aston Vilu odnosno Siti grupu. Smatram da smo napravili dobru odluku prodajom oba igrača, jer nas je iskustvo naučilo da odlaganje prodaje može dovesti do pada vrednosti. Tržište traži mlade igrače koji će se dalje oblikovati i sazrevati u jačim ligama od naše."

U zaključku na ovu temu, generalni direktor Crvene zvezde pohvalio se još jednom činjenicom. 

"Ostvareni transferi su rezultat sistemskog rada i strateške opredeljenosti našeg kluba ka dovođenju svih najboljih igrača iz Srbije kao i visokom budžetu naše Omladinske škole i B tima – Grafičara kao nastavka iste, od oko četiri miliona evra", podvukao je Terzić. 

Za nekoliko sati na pozornicu će i ekipa crveno-belih, pošto u 20. kolu prvenstva dočekuje Voždovac na svom stadionu "Rajko Mitić" (16.30, TV Arena 1 Premium).