Superliga Srbije

Moramo da dajemo još više golova, ali i primamo manje nego do sada: Božidar Bandović ima viziju igre Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 19:34
Božidar Bandović, trener Vojvodine, vodi trening FK Vojvodina
Božidar Bandović, trener Vojvodine, vodi trening

Fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju Mladost iz Lučana u prvom prolećnom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije (15.00 , TV Arena sport 8), sa jasnom ambicijom da pod komandom novog trenera Božidara Bandovića odmaknu sa sedmog mesta na tabeli i poprave svoje šanse za izlazak u Evropu na leto. 

Prema rečima iskusnog povratnika u domaći fudbal, Novosađani su sjajno odradili pripreme, što daje prostora za optimizam, ali on sam ne želi da se igrači opterećuju činjenicom da Lučanci nisu poraženi od "lala" u tri poslednje utakmice. 

"Mladost je dobra i opasna ekipa, ali mi ćemo da se fokusiramo na našu igru i daćemo sve od sebe da osvojimo ta prva tri boda koja su nam veoma važna... Od igrača tražim da razmišljaju o igri i dešavanjima na terenu, a rezultat će sam po sebi doći. Moramo biti disciplinovani i da budemo strpljivi i da pratimo taktičke stvari koje smo uigravali. Najvažnije mi je da igrači daju sve od sebe, ne želim da imaju pritisak od ranijih rezultata i statistike i da se plaše da ne pogreše, jer sam ja sam tu da ih podržim. Moramo da rizikujemo i da pravimo greške da bismo dobili utakmicu", jasan je Bandović. 

Šef stručnog štaba zadovoljan je atmosferom, ali i pojačanjima, odnosno njihovim uticajem na igru. 

"Prezadovoljan sam pojačanjima, adaptirali su se, imaju jak karakter i mislim da su unapredili ekipu. Atmosfera je izuzetna, svi do jednog su držali intenzitet. Nismo imali značajnih problema sa povredama, što je veoma važno. Vukan Savićević je propustio četiri, pet dana treninga, kao i Tanjga, ali nije ništa strašno. Vukan je juče odradio ceo trening, videćemo posle današnjeg koliko će moći da igra". 

Vojvodina godinama unazad igra u formaciji 4-2-3-1, ali bi sa dolaskom novog šefa stručnog štaba to moglo da se izmeni.

"Sistem je startna pozicija igrača na terenu, ali mi smo trenirali na nekim principima i igrači su to prihvatili. Želimo da dominiramo, da igramo u oba smera i da se dobro branimo kada izgubimo lopte. Sutra smo pripremili neke nove ideje, u skladu sa karakterom naših kvaliteta. Primili smo mnogo golova i na tome moramo da poradimo. Moramo da dajemo mnogo golova, još više nego do sada, ali i da primamo manje. Stil je napadački i želimo da dominiramo, ali bez dobre odbrane ne možemo da dođemo do cilja", objasnio je i najavio Bandović, koji je u klub sa "Karađorđa" stigao u decembru, posle neočekivanog odlaska Ranka Popovića. 

Vojvodina ima 28 bodova posle 19 rundi SLS, a Mladost tri manje i nalazi se tik iza nje na tabeli (8).