Superliga Srbije

Mirko Ivanić se oporavio od povrede i odradio prvi trening sa ekipom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 20:15
Mirko Ivanić, fudbaler Crvene zvezde MN Press
Mirko Ivanić, fudbaler Crvene zvezde

Odlične vesti stižu sa Kipra iz tabora Crvene zvezde, s obzirom na to da se treninzima i radu sa ekipom danas priključio Mirko Ivanić. 

Nakon što su igrači prepodne proveli u teretani, drugi deo dana je bio rezervisan za izlazak na teren i rad sa loptom. Popodnevni trening je obebeležio i povratak Mirka Ivanića nakon duge pauze zbog povrede. Iskusni vezista je prvi put od dolaska na pripreme odradio uvodne vežbe sa ostatkom ekipe. 

Početni deo je, kao i do sada, prošao uz lagano istrčavanje krugova oko terena kako bi se fudbaleri zagrejali, a zatim odradili nezaobilazne vežbe aktivacije. Nakon toga je igrače sačekao postavljen teren sa "manekenima’" koji su bili raspoređeni po zamisli šefa stručnog štaba. Vladan Milojević je iskoristio priliku da iznese i određene taktičke zamisli igračima.

 

 

Crveno-beli su kasnije igrali na dva gola da bi finiš treninga bio rezervisan za usavršavanje defanzivne linije. Pravilo je bilo da odbrambeni igrači loptu smeju da dodirnu samo određeni broj puta kako bi što efikasnije učvrstili svoje redove. Iako je Vladan Milojević u jednom trenutku označio kraj treninga, naši fudbaleri su ipak nastavili sa radom. 

Na jednom delu terena su pomoćni treneri radili sa štoperima dok je ofanzivni deo ekipe na drugom uvežbavao završnicu. Ovo je jasan pokazatelj da Zvezdinim fudbalerima ne predstavlja problem da se na terenu zadrže i duže nego što treba kako bi sproveli u delo sve što se od njih očekuje.