Superliga Srbije

Pobede Čukaričkog i Radničkog 1923, poraz Napretka: Superligaški triling odigrao pripremne mečeve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 19:12
Uroš Miladinović, fudbaler Čukaričkog MN Press
Uroš Miladinović, fudbaler Čukaričkog

Kipar i Turska su ove zime stecište timova Mozzart Bet Superlige Srbije, pa se u dve, u ovo doba godine, sunčane zemlje iz dana u dan igraju pripremni mečevi naših klubova u susret prolećnom delu sezone, a danas su travu gazili fudbaleri Čukaričkog, Radničkog 1923 i Napretka

Sa skoro savšenim učinkom. Čukarički je slavio na svojoj premijeri u Limasolu, savladavši lokalni ENAD - 1:0 (1:0). Jedini gol postigao je Uroš Miladinović u 13. minutu, pošto mu je Đorđe Ivanović asistirao posle sjajnog solo prodora. 

Povratnik na trenersku klupu Čukaričkog, Gordan Petrić, igrao je sa dva različita tima u dva poluvremena ovog meča koji je inače trajao 80 a ne 90 minuta. "Brđani" su se dobro istrčali, imali su šanse i za još neki pogodak, ali ih nisu iskoristili. 

Meč su početli: Kaličanin, Stevanović, Subotić, Vranješ, Nikčević, Kovač, Docić, Jo, U. Miladinović, Ivanović, Ndijae, dok su u drugom poluvremenu minutažu dobili Čarapić (Lainović), Rogan, Kovačević, Jovanović, Serafimović, Sisoko, Milojević, Adžić, I. Miladinović, Janković i Cvetković.

Uvodni test položio je i Radnički 1923, pošto je u Antaliji slavio protiv austrijskog bundesligaša, SCR Altaha - 2:1 (1:0), mada je igrom, naročito u drugih 45 minuta, zaslužio i ubedljiviji trijumf. 

Pobedu izabranika Feđe Dudića potpisali su Miloš Ristić, efektnim šutem u finišu prvog poluvremena (34), da bi se u nastavku utakmice u strelce upisao i Kilijan Bevis (58), posle asistencije Džofrija Činede, dok je poraz austrijskog tima ublažio Lukas Fadinger (62). 

Priliku da se nametnu šefu od starta su dobili Leković, Adžić, Mitrović, Pecelj, Dadić, Ristić, Aleksić, Vižđi, Bevis, Vidosavljević, Činedu, a kasnije Gluščević, Čolović, Ćosić, Vidakov, M. Vidović, Tomić, Milošević, Bukumira i Đurić.

Napredak je imao najtežeg rivala, pa nije zameriti Kruševljanima što su položili "oružje" pred poznatim Rubinom iz kKazanja  - 2:5 (1:2). Čak i u rezervnom sastavu sedmoplasirani tim ruske Premijer lige uspeo je da izađe iz minusa i na kraju prilično napuni mrežu "čarapana". 

Za ekipu stratega Vladimira Gaćinovića pogađali sz Stanojlović u 15. minutu i Zličić (31(), dok su preokret izrežirali Lomovicki (27), Taheri (54), Daku (58), Kabutov (65) i Mršić (89, autogol). 

Naredni meč Čukarički će odigrati već u sredu, protiv kiparskog prvoligaša AEZ Zakakiua. Niz kontrolnih utakmica u Antaliji fudbaleri šumadijskog Radničkog nastavljaju u petak, 26. januara, kada će sparingovati sa ruskim premijerligašem Krila Sovjetovim.