Superliga Srbije

Miloš Luković prelazi za velike pare u Strazbur: IMT-u višemilionska zarada od prodaje kapitena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 17:42
Miloš Luković, fudbaler IMT-a, na meču sa Partizanom MN Press
Miloš Luković, fudbaler IMT-a, na meču sa Partizanom

Primer Miloša Lukovića pokazuje da nisu samo fudbaleri Crvene zvezde i Partizana traženi u Evropi, jer je napadač IMT-a na pragu velikog transfera u Strazbur, odnosno prelaska iz Mozzart Bet Superlige Srbije u jedno od pet najjačih nacionalnih prvenstava Evrope. 

Beogradski klub se tek od ove sezone takmiči u elitnom domaćem rangu, ali zato u završnici napada ima jednog od naših najtelentovanijih centarfora, što očigledno nije promaklo ni filijali Čelsija. 

Strelac 10 golova na 19 mečeva SLS zaslužio je pažnju i Mančester sitija, Dinama iz Moskve i Spartaka, međutim devetoplasirani klub Lige 1 pokazao najveće i najkonkretnije interesovanje. 

I, prema nezvaničnim saznanjima medija u Francuskoj i transfer gurua Fabricija Romana, poslao "nepristojno" visoku ponudu tešku pet, šest miliona evra. Očigledno i vrhunske uslove za samog igrača čim su zakazani lekarski pregledi.

Ukoliko medicinski pregledi prođu bez problema, Luković bi već za koji dan trebalo da parafira višegodišnju saradnju sa Strazburom i tako, između ostalog, priđe pragu još moćnijeg Čelsija i Premijer lige. 

Luković u Francusku odlazi kao treći strelac jesenjeg dela šampionata Srbije i član mlade reprezentacije Srbije, za koju je prvu od tri utakmice odigrao septembra prethodne godine.