Superliga Srbije

Želimo da idemo iz pobede u pobedu i tako izborimo Evropu: Žarko Lazetić postavio cilj na početku priprema TSC-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 18:45
Žarko Lazetić, trener fudbalera TSC-a MN Press
Žarko Lazetić, trener fudbalera TSC-a

Fudbaleri TSC-a zvanično su danas završili zimski "raspust", jer su pod komandom trenera Žarka Lazetića odradili prvi u nizu treninga planiranih tokom priprema za prolećni deo fudbalske sezone u Srbiji.

Aktuelni viceprvak Mozzart Bet Superlige i njen predstavnik u grupnoj fazi Lige Evrope odigrao je letos i jesenas veliki broj utakmica u oba takmičenja, što je iziskivalo poseban režim rada i odmora izmešu obaveza. 

"Ovo su mi pete pripreme u TSC-u i veliko mi je zadovoljstvo što sam u ovom klubu. Raduje me što ću sa momcima narednih desetak dana raditi na domaćem terenu. U planu je da 20. januara odigramo kontrolni meč protiv ekipe Novog Sada , a da dan kasnije, 21. putujemo na dvonedeljne pripreme u Španiju", rekao je Lazetić u obraćanju medijima danas u Bačkoj Topoli. 

Prema njegovim rečima, stručni štab se analitički pozabavio svim (ne)urađenim u prošloj polusezoni. 

"Znamo koliko je prolećni deo prvenstva komplikovaniji i da je praktično svaka utakmica kvalifikaciona i za to se spremamo. Želimo da idemo iz pobede u pobedu i tako izborimo Evropu. Imamo dobru igračku bazu, a biće i više vremena za pripremu utakmica tako da verujem da ćemo uspeti da ostvarimo sve što nam je u planu", rekao je trener TSC.

Lazetić se osvrnuo i na sitne kadrovske promene u svlačionici, jer je opremu razdužio samo jedan prvotimac. 

"Osim Ćalušića, koji je otišao u Japan, ekipa je ostala ista i dobro se poznajemo. Promene u igračkom kadru su moguće jedino ukoliko neki od fudbalera dobije ponudu koju klub neće moći da odbije. Kao trener a bih voleo da svi ostanu i da dovedemo nova pojačanja, ali to je nemoguće. Letos smo napravili dobru bazu i imamo ozbiljan kadar za normalan trening i dobar ambijent. Očekujemo da će igrači koji su letos došli sada biti mnogo bolji i slobodniji u igri, a na nama u stručnom štabu je da im omogućimo da se osete lagodno i doprinesu da ekipa bude još bolja. Moguće je i da neki igrači koji su imali slabiju minutažu dobiju šansu da odu u neki drugi klub, ali u načelu ne planiramo dovođenje novih, ukoliko ne ode neko od nosilaca igre", zaključio je Lazetić, inače i sam na meti stranih klubova. 

Posle jesenjeg dela prvenstva TSC zauzima 3. mesto na tabeli, sa 37 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore