Superliga Srbije

Kai Vagner se udaljava od Zvezde: Levi bek razmatra povratak u Bundesligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 16:01
Kai Vagner igrao je dobro u Filadelfiji Guliver/(AP Photo/Matt Rourke, File
Kai Vagner igrao je dobro u Filadelfiji

Crvena zvezda u januarskom prelaznom roku želi obavezno da se pojača jednim kvalitetnim levim bekom jer samo na toj poziciji iuma jednog igrača - Milana Rodića. To je u intervjuu za TV Arena sport naglasio i sportski direktor Mitar Mrkela, ali potraga za pravim rešenjem se nastavlja jer Kai Vagner, defanzivac Filadelfije na pragu da prihvati ponudu iz Bundeslige.

Na "Marakani" nisu potvrdili, ali ni demantovali da je 26-godišnji Nemac jedan od igrača koga bi rado videli u timu, ali kad ga nisu potpisali na "prvu loptu", umešao se Olimpik iz Marseja i dva kluba iz Nemačke. Mediji ne navode imena bundesligaša, ali svakako da dobre igre u poslednje četiri godine u MLS ligi nisu ostale nezapažene za igrača koji je ponikao u Ulmu, igrao i za Šalke i Vircburger Kikers do 2019. godine kada se otisnuo "preko bare". I sam Vagner ima želju da se potvrdi u Bundesligi...

U Filadelfiji je na 170 mečeva postigao sedam golova i ubeležio 32 asistencije, na nekim mečevima je igrao i levog štopera, što mu u igračkom smislu daje dodatnu vrednost. Prelazni rok je "živa stvar", kako vole da kažu sportski radnici, tako da ništa ne može sa sigurnošću da se tvrdi dok se papiri ne potpišu.

 

 

Crvena zvezda sigurno neće kupovati igrača samo da bi popunila broj, dok ga ne nađe ima na levom beku prekaljenog Milana Rodića, ali i Lazara Nikolića koji je popunjavao obe bekovske pozicije po potrebi.

Fudbaleri Crvene zvezde juče i danas obavljali su obavezne lekarske preglede, a za sredu je zakazan i oficijalni početak priprema kada će trener Vladan Milojević okupiti igrače.