Superliga Srbije

Lazetić veruje da je poraz od Zvezde prava motivacija da se "iskopa trojka" u Lazarevcu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2023 15:42
Lazetić veruje da je poraz od Zvezde prava motivacija da se "iskopa trojka" u Lazarevcu MN Press

TSC je zaslužio mnogo više u meču sa Crvenom zvezdom. Dve majstorije Aleksandra Pešića bile su dovoljne šampionu za slavlje na "Areni" 2:1, a brojne prilike uz dobru igru nisu urodile plodom. Igra za pohvalu, rezultat za grč u stomaku, ali i podsticaj za naredne bitke jer ekipa iz Bačke Topole nalazi se u realnoj trci sa Partizanom i Čukaričkim za drugo mesto u Mozzart bet Superligi.

Trener TSC-a Žarko Lazetić baš u kontinuitetu dobrih igara vidi dodatnu motivaciju kod igrača da u ponedeljak od 16.30 časova pobede Kolubaru u Lazerevcu i nastave trku za najviši plasman u istoriji.

"Igrači su i sami svesni da će taj poraz na način kako smo ga doživeli biti najveća motivacija. Više bih imao problema da ih motivišem da smo pobedili, ovako su ostali uskraćeni za nešto što im pripada i što smo zaslužili. Pokazali su dobru reakciju na treninzima. To bi trebalo da prenesemo na teren, s obzirom na to da gostujumo ekipi koja je domaćinska, koja je 80 procenata svojih bodova uzela na domaćem terenu. Imaju iskusne igrače koji znaju da promene ritam utakmice. Na poslednje tri utakmice kod kuće su pobedili 1:0, dva puta golovima iz prekida. Znaju da kontrolišu utakmicu, da je odvedu u smeru koji oni žele. Tu će se voditi glavna bitka. Mi ćemo želeti nešto drugo, ritam i intenzitet, što će biti teško sprovesti u Lazarevcu. Oni kontrolišu utakmicu na način potpuno drugačiji od nas. Videćemo ko će kome uspeti da se nametne, od toga će zavisiti rezultat utakmice. Bićemo spremni. Čeka nas tim koji je uzeo isto bodova koliko i mi u ovom delu sezone. Biće ovo jedna 'đon' utakmica, vrlo, vrlo teška", istakao je Žarko Lazetić.

 

 

Defanzivac Aranđel Stojković, kaže da je raspoloženje u svlačionici odlično pred novo gostovanje njegovog tima. Raduje ga povratak jednog od najboljih igrača u Mozzart Bet Superligi, saigrača Saše Jovanovića koji bi po njemu mogao upravo da bude faktor odluke.

"Atmosfera među igračima posle utakmice sa Crvenom zvezdom je zaista odlična jer smo odigrai izvanrednu utakmicu. Naša najbolja utakmica u prolećnom delu sezone. Ovaj meč u Lazarevcu će biti potpuno drugačiji jer nam teren neće dozvoliti da igru protiv Zvezde prenesemo i ovde. Na nama je da idemo maksimalno borbeno na svaku loptu i svaki duel, da iskoristimo šanse koje stvorimo. Olakšavajuća okolnost je što nam se vraća Saša Jovanović, naš najbolji igrač ove sezone i mislim da će on biti čovek odluke u Lazarevcu", istakao je Stojković.