Superliga Srbije

Zvezda oslabljena na pripremama: Naser Điga putuje na Kup afričkih nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 22:54
Fudbaler Crvene zvezde, Naser Điga MN Press
Fudbaler Crvene zvezde, Naser Điga

Selektor Burkine Faso, Uber Velu, odlučio se da na spisak od 27 igrača za Kup afričkih nacija uvrsti i štopera Crvene zvezde, Nasera Đigu

Defanzivac crveno-belih je do sada upisao dve utakmice za nacionalni tim u okviru prijateljskih utakmica. Uprkos tome, na prethodna tri okupljanja uvek se nalazio na spisku selektora Velua.

Burkina Faso se nalazi u grupi sa Mauritanijom, Alžirom i Angolom. Za njih će turnir početi 16. januara, ali ih pre toga očekuju dve prijateljske utakmice kroz koje će se spremiti za takmičenje.

Osim Đige, Crvena zvezda će biti i bez Osmana Bukarija i Edmunda Ada na zimskim pripremama. Njih dvojica su se našli na spisku reprezentacije Gane koja je u gurpi Zelenorotskim Ostrvima, Egiptom i Mozambikom.

Novi trener aktuelnog šampiona Srbije će tako barem bez tri igrača (za sada) započeti pripreme za prolećni deo sezone koji će učestvovati na Kupu afričkih nacija. Turnir na kom će se naći najbolje reprezentacije sa ovog kontat će se održati u Obali Slonovače i trajaće od 13. januara do 11. februara.