Superliga Srbije

Iz Rusije na "Marakanu": Marko Rakonjac pojačao Zvezdu

komentari (0)

Izvor: Arena sport

03.02.2023 20:47
Iz Rusije na "Marakanu": Marko Rakonjac pojačao Zvezdu FK Crvena zvezda

Srpski fudbaler Marko Rakonjac novi je igrač Crvene zvezde, objavio je klub na zvaničnom sajtu. Mladi fudbaler je u Crvenu zvezdu došao kao pozajmljeni igrač moskovske Lokomotive.

"Od malih nogu sam želeo da dođem u Crvenu zvezdu i hvala svim ljudima koji su učestvovali u tome da mi se ispuni dečački san. Kao što moja pozicija nalaže, želim što više golova u crveno-belom dresu, ali i pobeda. Nadam se da ću nastaviti tamo gde sam stao prošle sezone i zaista sam srećan što ću imati priliku da sarađujem sa velikim igračima, ali i stručnjacima koji su u Crvenoj zvezdi", izjavio je novi fudbaler "crveno-belih" za klupski sajt.

 

 

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela istakao je koliko je klubu bilo bitno dovođenje jednog napadača.

"Imamo Pešića, ali smo se odlučili da dovedemo Marka Rakonjca koji stiže na pozajmicu iz moskovske Lokomotive. On je mlad igrač koji je odigrao izvanrednu sezonu prošle godine u Čukaričkom i nametnuo se golovima, što ga je preporučilo klubu iz Rusije. Dolazi na šestomesečnu pozajmicu, a mi se nadamo partijama kakve je pružao u Čukaričkom i poboljšanju golgeterskog učinka. Naš stil igre odgovara Rakonjcu, jer smo često na protivničkoj polovini, tačnije u šesanestercu, a on se tamo snalazi odlično, takav je igrač", izjavio je Mrkela.

Do sada u karijeri Rakonjac je igrao za Čukarički, IMT i Lokomotivu iz Moskve.