Superliga Srbije

Crvena zvezda se mučila u Kruševcu, ali upisala nova tri boda

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

03.12.2023 16:55
Fudbaleri Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Crvena zvezda je na početku sezone igrala po šablonu. Presing, mnogo golova, rutinske pobede. I sada postoji šablon, ali ne kakav navijači žele. Neubedljiva igra, malo stvorenih prilika, promašaji, ali na kraju trijumf. Crveno-beli su slavili u Kruševcu protiv Napretka u 17. kolu MozzartBet Superlige Srbije - 0:1 (0:1)

Barak Bahar na ovoj utakmici nije mogao da računa Mirka Ivanića, Aleksandra Dragovića, Milana Rodića, Marka Stamenića i Aleksandra Kataija. Sve su to važni igrači, te se lak susret ni laka pobeda nije očekivala.

Meč je počeo dobrom prilikom za Napredak, ali su Naser Điga i kapiten Uroš Spajić uspeli da otklone opasnost.

Posle toga usledio je prvi napad crveno-belih. Lopta je poslata u kazneni prostor, Jovan Mijatović je spustio do Pitera Olajinke, a ovaj se sjajno snašao i zatresao mrežu Kruševljana.

To je ujedno bio i jedini udarac u okvir gola gostiju u prvoh 45 minuta, te je Napredak sa pravom imao čemu da se nada u nastavku.

Ali na startu drugog poluvremena, ritam utakmice je znalajno opao, igralo se uglavnom na sredini terena, počeo je i sneg da pada u Kruševcu...

Napredak je imao nekoliko prilika ali je Omri Glazer ostao nesavladan, a Zvezda je u poslednjih 20 minuta pokušala da dođe do drugog gola, imala je potpunu inicijativu što je sprečilo rivala da uopšte i organizuje neki pravi napad.

Crveno-bele sada očekuje susret u Kupu Srbije sa Radničkim iz Niša, dok će Naperedak u istom takmičenju gostovati Vršcu.

Napredak - Crvena zvezda 0:1

Stadion: Gradski u Kruševcu.
Sudija: Jovan Šegrt.
Strelci: /Olajinka 7/

NAPREDAK: Bajić - S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović - Jović, Krstić - Đ. Jovanović (od 75. Stoiljković), Zličić, Ljubomirac (od 87. Nenadović) - Stanojlović (od 75. Bojović)

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić - Mijailović - Bukari, Hvan, Kraso (od 68. Kanga), Olajinka (od 85. Lučić) - Mijatović (od 68. Endijaje)

Mozzart Bet Superliga Srbije, 17. kolo

petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)
/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)
/Tošeski 13/

subota

Mladost Lučani - Železničar 1:0 (0:0)
/Eze 46/

Partizan - Vojvodina 3:1 (0:0)
/Kanute 53, Zahid 88, Saldanja 90 pen - Nikolić 67/

Voždovac - IMT 4:0 (2:0)
/Nešković 9, Burmaz 11, Antonijević 76, Jočić 89/

nedelja

Čukarički - Radnički Kragujevac 4:1 (4:0)
/Ivanović 8, Adžić 35 pen, Cvetković 42, Miladinović 43 - Vižđi 86/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Olajinka 7/

TSC - Radnički Niš 17.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore