Superliga Srbije

SD Crvena zvezda proslavila 78. rođendan: Katai dobio priznanje za sportistu godine, Dušanu Savić nagradu za životno delo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 14:09
SD Crvena zvezda proslavila 78. rođendan: Katai dobio priznanje za sportistu godine, Dušanu Savić nagradu za životno delo FK Crvena zvezda

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavlja danas 78 godina od osnivanja i tom prilikom su dodeljena tradicionalna godišnja priznanja najboljim pojedincima i kolektivu.

Za najboljeg sportistu u minuloj godini izabran je fudbaler Aleksandar Katai, za najbolju sportiskinju crveno-belih proglašena je odbojkašica Bojana Drča, dok je nagrada za najbolji klub pripala je Džudo klub Crvena zvezda.

Nagradu za životno delo je dobio nekadašnji fudbaler i sportski direktor kluba sa stadiona "RajkoMitić i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Dušan Savić.

"Hvala vam svima, hvala igračima i stručnom štabu na pobedi u derbiju. Ta pobeda je ulepšala titulu i današnji rođendan. Hvala mojoj ekipi, bez njih nikada ne bih bio Dule Savić. Posebno hvala Pižonu, jer je od svih nas napravio da budemo bolji. Hvala porodici što je ovde, posebno unucima. Postoji jedna divna pesma sa refrenom 'Veseli se srpski rode', ja bih zamenio reči i rekao 'Veseli se crveno-beli rode'. Hvala vam", rekao je Savić.

Prisutnima se na svečanosti obratio i generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda i predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda Zvezdan Terzić i čestitao na uspesima koje su postizali u prethodnoj godini.

"Naša Crvene zvezda, iako danas ima 78 godina, nikada nije bila mlađa, lepša i zdravija. Moram da naglasim da sam ponosan na sve rezultate koje smo ostvarili u prošloj godini, iako nas veličina Crvene zvezde uvek tera na samokritičnost, sa željom da budemo bolji i uspešniji nego što smo bili juče", rekao je Terzić na skupu i poručio:

"Posebno me raduje jedinstvo koje smo pokazali u prethodnom periodu kada smo se radovali uspesima i tugovali u neuspesima. Naravno, mnogo više je bilo uspeha, ali nas veličina Zvezde obavezuje da budemo još uspešniji. Kao predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda, želim da vam čestitam na rezultatima i poželim mnogo radosti, zdravlja, sreće, vama i vašim klubovima. Srećan rođendan Zvezdo".

Nagradu "Crveno-belo srce", koja se razlikuje od gotovo svih koje se dodeljuju svakog 4. marta, pripala je fudbalskoj sekciji kao potvrda kontinuiranog humanitarnog rada, posvećenosti, svakodnevnoj brizi o svim članovima društva, a pre svega zvezdašima, bilo da se radi o najstarijima ili najmlađima. U ime kluba nagradu je od istaknutog zvezdaša i pesnika Ljubivoja Ršumovića primila koordinatorka društveno-odgovornog Jelena Trišović.