Superliga Srbije

Ispalo mi je rame, ali smo ga brzo vratili: Stefan Mitrović će dugo pamtiti 169. "večiti derbi"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 11:57
Ispalo mi je rame, ali smo ga brzo vratili: Stefan Mitrović će dugo pamtiti 169. "večiti derbi" Facebook/FK Crvena zvezda

Pobeda nad fudbalerima Partizana uvek se dugo pamti među igračima Crvene zvezde, a ona izvojevana na 169. "večitom derbiju" (1:0) posebno će ostati u sećanju defanzivcu crevno-belih Strahinji Erakoviću.

Naime, jedini reprezentativcu Srbije među akterima ovog meča imao je veliki peh sredinom prvog poluvremena kada mu je ispalo rame, ali on nije želeo da izađe iz igre.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali uvek može bolje. Ispalo mi je rame u 35. minutu, ali smo ga odmah namestili i uspeli da saniramo taj problem u toku utakmice", poručio je Mitrović za sajt Crvene zvezde i osvrnuo se na samu utakmicu:

"Srećni smo zbog pobede, sada imamo 16 bodova više u odnosu na večitog rivala i sve smo bliži našem cilju, a to je osvajanje šampionske titule. Bila je izuzetno agresivna i borbena utakmica, možda nije bila lepa za oko, ali smo se borili do kraja i jako sam srećan što smo pobedili 1:0. Bili smo željni pobede, igrali smo kod kuće, navijači su napravili sjajnu atmosferu. Zvezdaši su bili naš 12. igrač, bez njih sve ovo ne bi bilo moguće, zahvalan sam im na podršci".

O vetru u leđa koji su dobili sa tribina pričao je i Gelor Kanga koji je takođe istakao da su tenzije koje se dešavaju na terenu sasvim normalne za meč kakav je "večiti derbi".

"Bila je teška utakmica, derbi je derbi, znamo šta nosi i koliko je važan, ali smo pobedili i veoma smo srećni zbog toga. Sad imamo 16 bodova prednosti i to je najbitnije. Što se nervoze tiče, derbi je takav, svi smo nervozni, ali to je fudbal, najbitnije je da smo igrali i uživali. Navijači su bili sjajni i fenomenalno navijali. Atmosfera je bila odlična. Normalno je da bude malo tenzija na terenu, to je derbi. Na kraju dana, ipak je to samo fudbal. Nisam kapiten, ali sam među starijima u ekipi i normalno je da smirujem situaciju", istakao je Kanga.