Superliga Srbije

Feđa Dudić pred Partizan: Nećemo igrati na 0:0

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 17:31
Feđa Dudić pred Partizan: Nećemo igrati na 0:0 FK Radnički 1923

Iako su srede uglavnom rezervisane za Ligu šampiona, ovog puta ćemo pratiti i događaje iz Kragujevca i MozzartBet Superlige. Radnički 1923 će ugostiti Partizan u zaostaloj utakmici 4. kola u sredu od 14 časova (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Čika Dača".

Nakon uvodnih pet poraza, Kragujevčani igraju znatno bolji fudbal i na poslednji pet utakmica imaju devet osvojenih bodova. Uz to vredi napomenuti i sjajnu partiju protiv Crvene zvezde iako je tim Feđe Dudića bio poražen na toj utakmici. Moral ekipe je na visokom nivou jer je Radnički za vikend slavio na teškom gostovanju u Kruševcu.

"Naravno da je pobeda u Kruševcu dodatno podigla atmosferu u ekipi, što je u neku ruku i normalno, jer kada se pobeđuje, onda su svi zadovoljni. Ono što mene kao trenera posebno raduje jeste što su te pobede posledica dobre igre, a ne plod neke slučajnosti. To je po meni najveći benefit iz ovih poslednjih nekoliko utakmica i jasan pokazatelj da smo na pravom putu" rekao je Dudić.

Radnički sada čeka duel sa Partizanom koji je u seriji od devet uzastopnih pobeda, ali se Dudić nada dobrom rezultatu protiv lidera Superlige.

"U goste nam dolazi vodeći tim prvenstva, ekipa koja zaslužuje maksimalno poštovanje i respekt sa naše strane. Podatak da su na deset odigranih utakmica postigli 25 golova jasno ukazuje na to da im je navala jači deo tima. Da ne pričam o tome da u toj ofanzivnoj liniji imaju igrače koji su u stanju da svojim individualnim kvalitetom rešavaju utakmice kada ekipi ne ide baš najbolje. Takođe, jako su opasni i prilikom ofanzivnog prekida, što se najbolje videlo na prethodnoj utakmici u Subotici. Naravno, kao i svaka druga ekipa i oni imaju određenih mana u igri koje ćemo pokušati da iskoristimo" izjavio je trener Kragujevčana na konferenciji za medije.

MN Press

 

 

Već smo spomenuli meč sa Crvenom zvezdom gde je Radnički pokazao da može da igra napadčki fudbal protiv kvalitetnijeg rivala. Nadigravali su se sa aktuelnim šampionom, što najavljuju i za meč sa "crno-belima".

"Mi smo u poslednjih nekoliko utakmica pokazali da smo ekipa koja preferira napadački stil igre, na gol više. Sigurno je da od takvog pristupa nećemo odustati ni na utakmici protiv Partizana. Mi jednostavno nismo ekipa koja će se spustiti u nisku zonu i igrati na 0:0. Mada, ako ćemo iskreno, teško je i igrati na takav način protiv jedne ekipe koja ima takav ofanzivni kvalitet. Na utakmici protiv Napretka smo pokazali da imamo dovoljno brze igrače u ofanzivi, koji su i te kako u stanju da iskoriste prostor iza protivničkih linija. Naravno, to ne znači da će nam igra u tranziciji biti glavno oružje na utakmici protiv Partizana, već ćemo nastojati da napravimo neku kombinaciju igre iz poseda i kontranapada, sve u zavisnosti od toga kako se utakmica bude odvijala." objasnio je Dudić.

Šef stručnog štaba Radničkog je iskoristio i priliku da pozove navijače na stadion iako je jasno da je u pitanju nezgodan termin.

"Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da nas podrže na sutrašnjoj utakmici. Znam da je nezgodan termin i da većina naših navijača ima radne obaveze, ali se ipak nadam da će veliki broj naših pristalica doći da pruži podršku ovim momcima koji su to svojim odnosom prema klubu i ostvarenim rezultatima u poslednjih par utakmica apsolutno zaslužili." izjavio je 40-godišnji stručnjak.

Radnički se trenutno nalazi na 14. mestu sa devet osvojenih bodova na 10 mečeva, dok je Partizan na prvom mestu sa 28 bodova.