Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Partizan u Subotici želi da pobegne na "plus sedam"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2023 12:44
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Partizan u Subotici želi da pobegne na "plus sedam" MN Press

Dvonedeljna pauza zbog obaveza nacionalnih timova širom Evrope je uspešno završena za fudbalsku reprezentaciju Srbije, i sada je fokus sportske javnosti ponovo na obavezama klubova. Najpre na domaćoj, a onda i inostranoj sceni.

Utakmice 12. kola Mozzart Bet Superlige Srbije igraće se od dnas do ponedeljka, a prvi će na teren izaći fudbaleri Novog Pazara i Čukaričkog (17, TV Aren 1 Premium),a "brđanima" će to biti generalna proba pred gostovanje Fiorentini u Ligi konferencija.

Svestan je trener beogradskog tima, Igor Matić da je pred njegovim igračima veliko iskušenje i zbog toga pozica na oprez uoli gostovanja u Pazaru.

"Težak raspored je iza nas, težak raspored je i pred nama, zbog toga je ova pauza došla u najbolje moguće vreme. U narednih dvadeset dana imamo sedam utakmica, zaista teških i zahtevnih. Sigurno je da će doći i do zamora materijala, pa će svako od prvotimaca dobiti šansu. A najbitnije je da Čukarički nastavi da postiže dobre rezultate i da ide ka cilju koji je zacrtan. Novi Pazar je izuzetno dobra ekipa, sa dosta novih, vrlo kvalitetnih igrača. Ljajić, Suma i Šćepović su sjajni igrači, ali ne treba samo na njih obratiti pažnju. Tu su na primer i naš igrač na pozajmici Ergelaš, dosta stranaca, iskusnih domaćih prvotimaca. Uz sve to, imaju odličnog trenera, traži igru, unapredio je ekipu. Zato i kažem d anas čeka vrlo zahtevna utakmica, ali imamo i mi svoje adute", poručio je Matić.

Sat vremena kasnije igraju Napredak i kragujevački Radnički 1923 (TV Arena 2 Premium), a u terminu od 20. časova se sastaju Spartak i Partizan (TV Arena 1 Premium).

Za igrače Partizana će to biti idealna prilika da najbližem pratiocu na tabeli, Crvenoj zvezdi pobegne na sedam bodova, imajući u vidu da crveno-beli svoj meč protiv Javora igraju tek u subotu od 18.30 časova (TV Arena 1 Premium).

"Spartak ima na klupi mladog stručnjaka koji je napravio odličan rezultat protiv TSC-a u prošlom kolu, to je najveća opomena da nema opuštanja. Ne znamo u kakvom stanju je teren. Izuzetno je važno da ovu utakmicu shvatimo maksimalno ozbiljno, jer je prva posle pauze najvažnija, ujedno i najteža. Spremali smo se, znam iz iskustva da je ova utakmica najvažnija, kao derbi", kaže trener Partizana, Igor Duljaj i dodaje:

"Moramo maksimalno da se pripremimo za ono što nas očekuje. Nema kombinovanja, ništa drugo me ne interesuje, samo Spartak. U poslednje vreme rezultati tamo su uvek bili teški, oni nisu slučajno pobedili TSC. Biće mnogo teško, ali imamo veliki motiv, a to je da će ogroman broj navijača doći da podrži Partizan. Očekujem pun stadion, da se osećamo kao domaćini, jer se fudbal igra zbog publike. Biće motivisani, verujem da će teren da bude dobar, da dozvoli ekipama da igraju fudbal, jer to publika zaslužuje".

Mozzart Bet Superliga, 12. kolo

petak

Novi Pazar – Čukarički 17.00 (TV Arena 1 Premium)
Napredak – Radnički 1923 19.00 (TV Arena 2 Premium)
Spartak – Partizan 20.00 (TV Arena 1 Premium)

subota

Crvena zvezda – Javor 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac – TSC 19.00 (TV Arena sport 2)

nedelja

Mladost – Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina – Radnik 18.00 (TV Arena sport 1)

ponedeljak

Železničar – IMT 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore