srb
• najnovije
Superliga Srbije

(KRAJ) Partizan - Mladost Lučani (2:0): "Parni valjak" ne menja pobednički kolosek, Natho i Zahid za osmu vezanu pobedu

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 17:42
(KRAJ) Partizan - Mladost Lučani (2:0): "Parni valjak" ne menja pobednički kolosek, Natho i Zahid za osmu vezanu pobedu MN Press

Posle mnogo vremena fudbaleri Partizana nalaze se iznad kompletne domaće konkurencije, na tabeli MozzartBet Superlige Srbije, a kako će se trener Igor Duljaj i njegova ekipa snaći u njima nepoznatoj ulozi ispratićemo već u današnjem susretu crno-belih i Mladosti iz Lučana (18.30, TV Arena 1 Premium). 

Ono što im svakako ide na ruku jeste domaći teren, mada su u bliskoj prošlosti često umeli da podlegnu pritisku sa tribina u Humskoj, kao i činjenica da su u seriji od četiri pobede u sezoni bez obaveza na evropskoj sceni.

Neke su dobijali posle ludih prokreta, u nekima sve vreme kontrolisali dešavanja na terenu, uglavnom nisu kiksnuli još od poraza od Nordsjelanda i oproštaja od plasmana u Ligu konferencije, poslednjeg dana avgusta. 

S druge strane, gosti dosta osciliraju u tekućem prvenstvu, pa posle devet odigranih utakmica imaju četiri pobede, dva poraza i tre remija, a poslednji put su odigrali nerešeno protiv vicešampionskog TSC-a u prethodnom kolu.

Igora Savića i njegove pulene, ipak, hrabri podatak da su samo jednom u poslednjih pet mečeva ostali bez bodova, te da su 11. kolo dočekali na visokoj šestoj poziciji. 

Partizan - Mladost Lučani 2:0 (0:0)

Stadion: Partizana. Sudija: Miloš Milanović. Strelci: Natho 57, Zahid 69.

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Kanute, Belić – Kalulu, Natho, Zahid– Saldanja.

MLADOST: Stamenković – Varjačić, Milošević, Joksimović, Leković – Tumbasević, Mols – Udovičić, Veličković, Sremčević – Eze.

 

 

 

(KRAJ): Partizan - Mladost Lučani 2:0 (0:0)

07.10.2023. 20:26

Crno-beli mogli zaslužili još ubedljiviju pobedu

Partizan je stvorio dovoljno prilika za rezultatski još vredniju pobedu, obzirom na to da je čak 17 puta nišanio mrežu gostiju, ali je i bez toga ostavio pozitivan utisak. I zaslužio navijačke aplauze pre odlaska na takmičarski predah. 

07.10.2023. 20:00

69. minut GOOOL Zahid pojačao razliku

Dudo je trebalo crno-belima da izbrišu nulu na semaforu, a onda su brzo udvostručili razliku. Ovog puta je Zahid bio strelac. Saldanja mu je na vreme poslao loptu u prostor, omaleni vezista je predriblao golmana i ćušnuo "bubamaru" preko gol linije. 

07.10.2023. 20:08

Lagana "egzekucija" Norvežanina

07.10.2023. 20:10

66. minut Belić zatresao stativu

Još jedna stativa Partizana na meču, jer je posle Saldanje i Kristijan Belić zatresao okvir gola. Lepo je pucao, međutim poslata dijagonala je zamalo promašila mrežu. Natho ostaje jedini strelac, mada drugi pogodak "visi u vazduhu". 

07.10.2023. 19:49

57. minut GOOOL Natho ne greši sa penala, Partizan "probio" rivalov bedem

Nije uspeo Partizan iz igre da "probije" Mladost, ali je to uradio sa 11 metara. Zahid je sklonio loptu, iskusni Ivan Milošević nepropisno je startovao, a Bibras Natho još jednom potvrdio da je maher za izvođenje najstrože kazne. Izraelac je šutirao u jednu stranu, a prekaljeni Stamenković se bacio u suprotnu. 

07.10.2023. 19:57

Izraelac rutinski iskoristio najidealniju šansu

07.10.2023. 19:45

53. minut Veličković šutirao preko gola iz izgledne situacije

Ponovo su crno-beli zauzeli "busiju" na suprotnoj polovini terena, a onda je malo nedostajalo da budu kažnjeni za promašaje. Mladi Veličković mogao je da kruniše jedan brzi napad, ali je iz lepe situacije đutirao preko prečke. 

07.10.2023. 19:35

Počelo drugo poluvreme

Igor Duljaj ostao je pri svom izboru igrača, ne ostavljajući nijenog startera u svlačionici, dok se njegov imenjak Savić odlučio za dve izmene. Na teren se nisu vratili Mols i Aremčević, dok su minutažu u nastavku dobili Žunić i Siluea. 

07.10.2023. 19:20

Poluvreme: Crno-beli napadali, ofanziva ostala bez materijalizacije

Partizanova ofanziva potrajala je celo prvo poluvreme, ali ogromna razlika u posedu lopte i broju udaraca prema golu (7:2) nisu doneli promenu rezultata. Saldanji i društvu je nedostajalo više koncentracije ili manje kombinatorike u izglednim situacijama, dok je Mladost uspela u nameri da ne poklekne do pauze. 

07.10.2023. 19:14

39. minut Prolazi taktika Lučanaca

Lučanci su došli s idejom da prvo sačuvaju svoj gol, pa eventualnim kontrama napadnu domaćinovu mrežu, što je taktika koja za sada daje rezultate. "Parni valjak" nikako da probije taj bedem. 

07.10.2023. 18:52

23. minut Lider Superlige drži loptu i traži gol

Partizan od samog početka opseda šesnaesterac rivala i zbraja (polu)šanse za vođstvo. Međutim, još bez efekta, dok se Lučanci dobro brane. Nekada i preoštro, pa je Molsa prvi dobio žuti karton zbog starta na Nathu. 

07.10.2023. 18:37

5. minut Saldanja pogodio stativu

Umalo vođstvo crno-belih u petom minutu, međutim udarac Mateusa Saldanje je zaustavila stativa. Brazilac je šutirao u padu, posle dodavanja Belića, a njegov udarac završio je na levoj strani okvira gola Stamenkovića. 

07.10.2023. 18:48

VIDEO Belić umalo asistent, Brazilac zamalo strelac

07.10.2023. 18:33

1. minut Počela je utakmica

Zakotljala se lopta na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Natho i ekipa napadaju ka severnoj tribini. Ponovo bez podrške sa Juga, jer najorganizovaniji deo "grobara" i dalje bojkotuje mečeve Partizana, u znak protesta zbog politike sadašnje uprave. 

07.10.2023. 18:20

Zahid prvi put starter

Posle pet nastupa i dva gola za jedan od dva najveća srpska kluba, Norvežanin pakistanskog porekla, Gajas Zahid, poćeće jednu utakmicu kao član startne postave. Ofanzivni vezista doveden u letnjem prelaznom roku iz turskog Ankaragučua ovog puta je "pobedio" Meniga i Severinu. 

 

 

07.10.2023. 18:09

Duljaj očekuje "tešku utakmicu sa odličnim timom"

Trener Partizana, Igor Duljaj, vrlo pohvalno se izrazio o protivniku pred njihov duel. Ne obazirući se na statistički presek od sedam pobeda u isto toliko poslednjih mečeva sa Lučancima. 

"Utakmica protiv Mladosti će biti vrlo teška, iz prostog razloga zato što je to meč pred reprezentativnu pauzu. Oni imaju iskusnu ekipu, da ne nabrajam sve igrače, od golmana Stamenkovića, Miloševića koga pamtim iz Ukrajine, Tumbasević... Odličan tim koji će doći bez opterećenja. Uspeli su da uzmu bodove ekipi TSC koja igra Evropu, koja je juče odigrala fantastičan meč protiv Olimpijakosa. Samim tim, oni su osokoljeni i želeće da se nadigravaju sa Partizanom. Poštujemo ekipu Mladosti, oni su po tradiciji uvek nezgodan rival za Partizan. Ono što je najvažnije je to kako ćemo mi da uđemo u meč. Ponavljam, znam iz iskustva da su ove utakmice najteže za našu ekipu, posebno kad ide reprezentativna pauza", smatra mladi stručnjak.