Superliga Srbije

Nikola Trajković: Za Zvezdu je utakmica protiv nas ključna

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.09.2023 17:50
Nikola Trajković: Za Zvezdu je utakmica protiv nas ključna MN Press

Fudbaleri Radničkog sutra od 18.05 sati gostuju Crvenoj zvezdi u utakmici 10. kola Superlige Srbije, a trener Nišlija Nikola Trajković ističe da rival ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih 20 godina i istakao da njegova ekipa mora da bude hrabra i odgovorna.

Trajković je svestan težine zadatka koji je pred njegovim izabranicima u duelu sa šampionom Srbije, kao i momenta u kome ovaj ovaj meč dolazi.

"Žao nam je što je odložena utakmica 9. kola, u kojoj je trebalo da dočekamo Železničar. Rezultati u nekoliko prethodnih utakmica davali su nam razloga da sa puno samopouzdanja odigramo taj meč. Naravno, razlozi odlaganja potpuno su opravdani. Mi smo u ovih osam odigranih kola imali čak šest gostovanja, pa naš trenutni plasman na tabeli treba sagledati i
u tom svetlu".

Nastavio je šef struke Nišlija o kvalitetima Crvene zvezde.

"Jasno je da Zvezda ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih 20 godina. Možda ovo nije pravi momentum za njih, ali, poznajući sve ljude koji rade u tom klubu i njihov mentalitet verujem da je tamo usledila opšta mobilizacija. Za njih će sutrašnja utakmica biti ključna i verujem da će oni ući jako motivisano od prvog minuta. Na nama je da budemo hrabri i odgovorni. Defanzivno moramo biti koncentrisani, disciplinovani, kompaktni, a ofanzivno da iskoristimo naš potencijal, da igrači ne budu u nekom grču, već da iskoriste stadion, ambijent i teren i prikažu sebe u najlepšem svetlu. Ovakve utakmice su uvek velike pozorenice za naše igrače. Drugi veliki klubovi cene vas onoliko koliko želite da im se suprotstavite", dodao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Kad je kadrovska situacija u pitanju, Trajković je sugerisao da još uvek ne može biti siguran u kom će sastavu nastupiti u Beogradu.

"Jutros se tri igrača požalilo na stomačni virus, oni će, naravno, svi putovati, verujem i da će biti spremni, ali ne bih govorio o imenima", zaključio je trener Nišlija.