Serija A

Luka Jović pred vratima Milana: Pioli hoće, traži se rešenje sa Fiorentinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 10:55
Luka Jović pred vratima Milana: Pioli hoće, traži se rešenje sa Fiorentinom Marco Bucco/LaPresse via AP

Milan želi Luku Jovića! "Roso-neri" traže još jednog napadača (pored Olivija Žirua i Okafora) i posle odluke Fiorentine da ne registruje srpskog centarfora za Ligu konferencije krenuće u pregovore sa "ljubičastima".

Kako prenosi "Korijere delo sport", trener Stefano Pioli veoma ceni Jovića, koga je hteo već da pozajmi iz Real Madrida, ali tada je kamen spoticanja bio finansijski momenat. Milan ne bi trebalo da ima problema da preuzme njegovu platu od 2,5 miliona evra, ali mora da nađe model poslovanja sa Fiorentinom.

"Viola" ima prava na Jovića do 2024. godine, s tim da 50 odsto od prava pripadaju i Real Madridu. Sportskom sektoru "roso-nera" ostaje dovoljno vremena da reše papirologiju sa klubom iz Firence i dovedu Jovića za nastavak Serije A i Ligu šampiona. U ovom času imaju dobre šanse, pa se čini da će Luka ostati u "kalču". Izvesnije, nego da se vrati na "Marakanu" jer Zvezda ne može da isparira sa visinom plate. 

 

 

Šokantno i pre svega razočaravjuće je zvučala vest da Fiorentine nije registrovala Luku Jovića za plej-of kvalifikacija Lige konferencije. I sam srpski reprezentativac je na twitteru iskazao razočaranje odlukom trenera Vinćenca Italijana koji mu je pre mesec dana govorio da računa na njega, što je uostalom pokazivao tokom priprema. Nisu prema Joviću bili iskreni u Fiorentini, a jednom pregaženo poverenje teško može da se povrati. Zato je realno da se Fiorentina i Milan brzo dogovore.