Serija A

Serija A na Areni: Roma bez Matića dočekuje Salernitanu, Juventus startuje u Udinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2023 16:12
Serija A na Areni: Roma bez Matića dočekuje Salernitanu, Juventus startuje u Udinama Guliver/Matteo Papini Image nella

Nova sezona Serija počela je pobedama šampiona, Napolija, i vicešampiona Lige šampiona, Intera, a sjajan program očekuje nas i danas.

U 18.30 (TV Arena sport 2) svoj duel prvog kola odigraće Roma koja dočekuje Salernitanu. Prema kladionicama, "vučici" se ne daju šanse da završi među prve četiri ekipe, ali kada na klupi imate Žozea Murinja apsolutno je sve moguće.

Roma je napunila kasu prodajama Ibanjeza, Klajverta, Tairovića, Volpata, Nemanje Matića, dovela je trojicu igrača bez obeštećenja (Ndika, Auar, Kristensen), pozajmila Sančeza, a otkupila za "siću" Leandra Paredesa. Ovi dolasci ipak ukazuju na to da ekipa iz prestonice ima velke ambicije, a prva prepreka je Salernitana. Navijači će sigurno odati i poštu preminulom treneru Karlu Maconeu.

Juventus se još oporavlja od prošlosezonskih kazni, kako od FF Italije, tako i od UEFA, neće igrati Evropu, pa će imati više vremena za rad i napad na titulu iz pozadine. Doveli su samo Timotija Veu iz Lila, "dokupili" Mojzea Kina, Manuela Lokatelija i Arkadijuša Milika. Dušan Vlahović i Federiko Kjeza su bili projektovani da popune praznu kasu, ali su još u Torinu. Bilo je mnogo priče bez rezultata, zato i dogovoreni dolazak Romelua Lukakua može da se izjalovi jer je po njega krenuo Totenhem. Faliće Anhel Di Marija i Huan Kvadrado, ali navijače najviše brine trener Masimilijano Alegri i njegov pogled na fudbal koji nije baš primenjiv i efikasan na fudbalere koje ima u kadru. "Stara dama" svoju sezonu počinje u Udinama (20.45, TV Arena 2 Premium).

Serija A, parovi prvog kola

Subota

Frosinone - Napoli 1:3 (1:2)
/Harui 7 - Politano 24, Osimen 42, 79/
Empoli - Verona 0:1 (0:0)
/Bonacoli 79/
Đenova - Fiorentina 1:4 (0:3)
/Biraski 58 - Biragi 5, Bonaventura 11, Gonzales 40, Mandragora 56/
Inter - Monca 2:0 (1:0)
/Martinez 8, 76/

Nedelja

Roma - Salernitana 18.30 (TV Arena sport 2)
Sasuolo - Atalanta 18.30 (TV Arena sport 6)
Lacio - Leće 20.45 (TV Arena 3 Premium)
Udineze - Juventus 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Ponedeljak

Torino - Kaljari 18.30 (TV Arena 3 Premium)
Bolonja - Milan 20.45 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore