Serija A

Napoli prvi stigao do Veiga: Selti 30 miliona evra, Zjelinskom "zeleno svetlo"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 14:02
Napoli prvi stigao do Veiga: Selti 30 miliona evra, Zjelinskom "zeleno svetlo" AP Photo/Andreea Alexandru

Gledala ga Barselona, opipavali su mu puls PSŽ i Atletiko Madrid, ali je prvi do talentovanog veznog igrača Selte Gabrija Veiga prvi stigao Napoli. Italijanski šampion je prvo postigao dogovor sa igračem, a zatim i sa Seltom, pa su zakazani lekarski pregledi i potpis ugovora.

Tim iz Viga je mladog reprezentativca prodala za 30 miliona evra, plus još šest kroz bonuse. To je suma koju nisu želeli da plate gore pomenuti klubovi, te će mladi Španac potpisati petogodišnji ugovor sa Napolitancima. Slična je bila priča i kada je podno Vezuva dolazio Viktor Osimen. Tražili su ga veći, samo je Napoli izbrojao Lilu 80 miliona evra a sada je odbio da zaradi duplo od Saudijaca.

Sa dolaskom Španca popunjen je i vezni red i mediji navode da će sada Napoli i trener Rudi Garsija dati zeleno svetlo Pjotru Zjelinskom da napravi transfer u Saudijsku Arabiju.

Veiga je dete Selte, uveden je u prvi timjoš u leto 2020. godine, standardan je bio prošle sezone kada je na 39 mečeva postigao 11 golova. Razvija se na pravi način, treba ga očekivati od septembra i u A selekciji.