Serija A

Salemakers objašnjava pad forme Milana: Sve se promenilo od Svetskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 13:45
Salemakers objašnjava pad forme Milana: Sve se promenilo od Svetskog prvenstva Guliver/Sportinfoto/DeFodi Images

Fudbaleri Milana su u novoj godini doživeli drastičan pad forme, pošto su od prvog januara u prvenstvu zabeležili svega dve pobede. U Kupu su ispali od Torina (0:1), dok su u Superkupu praktično osramoćeni od strane gradskog rivala, Intera (0:3).

Aktuelni šampion Italije se trenutno nalazi na petoj poziciji na tabeli sa 41 osvojenim bodom koliko imaju i Roma i Atalanta. Prvi deo sezone je bio veoma dobar za izabranike Stefana Pjolija, ali je u drugom delu ekipa doživela pad. Šanse za titulu više praktično i nema, te je trenutni cilj obezbediti učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Ofanzivac Milana, Aleksis Salemakers, glavni razlog pada forme Svetsko prvenstvo, koje se igralo u Kataru:

"Faktor je bio Mundijal. Imali smo igrače koji su se kasno priključili timu i većinu prijateljskih mečeva smo igrali za postavom koja je daleko od standardne, pa smo skoro svaku utakmicu gubili", rekao je Belgijanac, pa dodao:

"To vam jednostavno uđe u glavu i vratite se u ligu sa negativnim stavom. Ali moramo da se saberemo i maksimalno pristupimo svakoj utakmici, sezona još uvek nije izgubljena", podvukao je Belgijanac.

Podsetimo, Milan je u osmini finala Lige šampiona u prvom meču savladao Totenhem sa 1:0 na "San Siru", a domaćem prvenstvu ih danas čeka gostovanje Monci od 18.00 (TV Arena 2 Premium).