Serija A

Lazovićeva Verona opstala u Seriji A: Neiskorišćen penal Nzole poslao Speciju i niži rang

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

11.06.2023 22:39
Lazovićeva Verona opstala u Seriji A: Neiskorišćen penal Nzole poslao Speciju i niži rang Guliver/NicolòxCampo

Fudbaleri Verone su izborili opstanak u Seriji A tako što su u baražu savladali Speciju sa 3:1 (3:1). Svi golovi bili su postignuti u prvom poluvremenu, a čini se da je odlučujući momenat bio neiskorišćen penal Mbale Nzole u 70. minutu.

Naime, Verona je povela preko Davidea Faraonija u petom minutu, nakon asistencije Darka Lazovića. Specija je u 15. minutu uspela da izjednači pogotkom Itana Ampadua, međutim do kraja prvog poluvremena je primila još dva gola.

Najpre je Siril Ngonge u 26. minutu iskoristio asistenciju Milana Đurića i doveo Veronu u novo vođstvo, da bi isti fudbaler bio strelac i u 38. minutu za 3:1.

Uprkos tome što je bila u rezultatskom zaostatku, Specija je imala dovoljno vremena da se vrati u meč, za šta je i dobila priliku u 70. mintu. Strelac vodećeg gola za Veronu, Davide Faraoni je rukom sprečio siguran pogodak protivnika, te je sudija pokazao na belu tačku, a njega isključio iz igre.

Odgovornost je preuzeo Mbala Nzola, ali nije dovoljno dobro šutirao, te je Lorenco Montipo uspeo da odbrani njegov udarac i tada je već bilo jasno da će Specija u niži rang.

Podsetimo, ranije su u Seriju B već ispali Sampdorija i Kremoneze.