Serija A

Serija "A" na Areni: Inter mora da overi Ligu šampiona, specijalan dan i za Speciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 11:20
Serija "A" na Areni: Inter mora da overi Ligu šampiona, specijalan dan i za Speciju TV Arena sport

Stadion "Đuzepe Meaca" u Milanu večeras je poprište možda presudnog meča za rasplet u vrhu tabele Serije A. Inter dočekuje Atalantu (20.45, TV Arena sport 1) i ako otane neporažen overiće plasman u Ligu šampiona, a omogućiće i gradskom rivalu Milanu da to učini.

Znaju u Interu da bi za njih najbolje bilo da svoju sudbinu reše večeras, a da se od sutra posvete pripremama za finale Lige šampiona 10. juna u Istanbulu protiv Mančester sitija. Trener Simone Inzagi poslaće na teren najbolje što ima, jer neće biti popusta čak ni za one koji su u sredu izneli finale Kupa Italije i doneli pehar.

Atalanta je svoje šanse za Ligu šampiona prokockala sa dva vezana poraza od Juventusa i Salernitane, čak i ako pobedi, a to nije učinila na "Meaci" od 2014. godine, i dalje se neće sama pitati za to četvrto mesto.

Roma gostuje Fiorentini i pokušaće pobedom bodovno da preskoči Atalantu i bez obzira na ishod finala Lige Evrope obezbedi Evropu. Fiorentina je mislima već u Pragu na finalu Lige konferencija, nema rezultatski imperativ, ali ni problema sa povredama. Rimljani su opet bez Dibale, Karsdorpa i Kumbulje, Pelegrini i Spinacola su manje trenirali zbog lakših povreda.

Specija je već dva dana na nogama, momci iz malog primorskog grada su raskrčmili prednost nad Veronom i sada im opstanak zavisi od poslednja dva kola. Danas dočekuju Torino i ako pobede napraviće krupan korak ka opstanku. Imaju mnogo kadrovskih problema, neće biti Beka, Kaldare, Holma, Mutinja, Sale, Zovka, možda ni Bastonija i Maldinija, dok je samo Nemanja Radonjić van stroja kod Torina.

Serija A, 37. kolo

Petak

Sampdorija - Sasuolo 2:2 (1:2)
(Gabijadini 8, Erlić 78ag - Berardi 9, Enrike 11/

Subota

Salernitana - Udineze 15.00 (TV Arena Premium 3)
Specija - Torino 15.00 (TV Arena Premium 1)
Fiorentina - Roma 18.00 (TV Arena sport 1)
Inter - Atalanta 20.45 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Verona Empoli 12.30 (TV Arena Premium 1)
Bolonja - Napoli 15.00 (TV Arena Premium 1)
Monca - Leće 15.00 (TV Arena Premium 3)
Lacio - Kremoneze 18.00
Juventus - Milan 20.45 (TV Arena Premium 2)