Serija A

Lobotku porede sa Ćavijem: Oduvek sam se divio njemu i Inijesti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 11:47
Lobotku porede sa Ćavijem: Oduvek sam se divio njemu i Inijesti Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Napoli čvrsto drži lidersku poziciju na tabeli Serije A sa 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter. U Ligi šampiona mu takođe za sada ide odlično, s obzirom na to da su u nokaut fazu prošli kao prvi u grupi, a u osmini finala ih očekuje dvomeč sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

Reklo bi se odlična sezona za Napolitance, ceo tim funkcioniše dobro od golmana do članova stručnog štaba. Međutim, uvek se znalo da je pokretač jedne ekipe vezni red, srce terena. Tu poziciju pokrivaju Pjotr Zijelinski, Zambo Angisa i Stanislav Lobotka.

Dvadesetosmogodišnji Slovak igra zaista sjajno godinama u nazad, ali je ove sezone njegov kvalitet došao do izražaja, tako da nije ni čudo šta ga porede za Ćavijem Ernandezom, legendom Barselone, a sada trenerom.

 

 

Lobotka je u razgovoru za "Il Matino" istakao koliko mu prijaju takve komparacije:

"Ovakva poređenja su prelepa i zaista me čine ponosnim. Ćavi i Inijesta su dva legendarna igrača kojim sam se uvek divio, pogotovo iz razloga što, kao i ja, daju utisak igranja za saigrače i pobedu tima", rekao je Slovak, a potom prokomentarisao trku za šampiona Italije, koja je u završnoj fazi:

"Još uvek nije gotovo, ostalo je još 16 kola da se odigra. Imam utisak da ekipe iza nas već razmišljaju o tome kako će se kvalifikovati u Ligu šampiona naredne sezone. U svakom slučaju, naša koncentracija se ne dovodi u pitanje".

Napoli u narednom kolu Serije A gostuje Sasuolu 17. februara, a samo tri dana kasnije ih očekuje put u Frankfurt gde će odigrati prvu od dve utakmice sa Ajntrahtom.