Serija A

FIFA i ja smo uz Vlahovića: Đani Infantino osudio ponašanje navijača Atalante

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.05.2023 10:43
FIFA i ja smo uz Vlahovića: Đani Infantino osudio ponašanje navijača Atalante Tanjug/AP Photo/Spada/LaPresse

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino oglasio se na društvenim mrežama povodom rasističkih uvreda navijača Atalante na račun fudbalera Juventusa Dušana Vlahovića i rekao da u fudbalu nema mesta rasizmu ili bilo kom drugom vidu diskriminacije.

Navijači Atalante su skandirali Srbinu da je "Ciganin", zbog čega je u jednom trenutku glavni sudija meča Danijele Doveri morao da prekine utakmicu, a u nedelju uveče je uvrede javno osudio i italijanski ministar omladine i sporta, Andrea Abodi.

"Rasističke uvrede navijača Atalante na račun Dušana Vlahovića su apsolutno neprihvatljive. Ovo nije izolovan slučaj i pozivam odgovorne da kazne budu žestoke i odgovarajuće težini incidenta. FIFA i ja smo uz Vlahovića, kao i uz svakog drugog igrača, trenera, sudiju, navijača ili bilo kog učesnika fudbalske utakmice koji je doživeo rasne ili bilo kakve druge vidove diskriminacije", rekao je Infantino.

Prema njegovim rečima žrtve takvih uznemiravanja moraju biti podržane, a oni koji ih vređaju žestoko kažnjeni od vlasti na svim nivoima.

"Ponoviću apel koji sam uputio već mnogo puta, da pravi navijači ustanu i ućutkaju rasiste",rekao je Infantino.