Serija A

Mnogi su sumnjali, ali mi smo verovali: Osimen zadovoljan posle osvajanja titule u Italiji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.05.2023 15:14
Mnogi su sumnjali, ali mi smo verovali: Osimen zadovoljan posle osvajanja titule u Italiji Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Fudbaler Napolija i reprezentativac Nigerije Viktor Osimen izjavio je danas da uoči početku sezone mnogi nisu verovali u njegov tim i dodao da je klub iz Napulja zahvaljujući jedinstvu stigao do titule u Seriji A.

Napoli je sinoć odigrao 1:1 sa Udinezeom u Udinama u meču 33. kola Serije A, što je klubu iz Napulja bilo dovoljno da dođe do treće titule u istoriji kluba, prve posle 1990. godine.

"Zauvek ću biti zahvalan ovoj ligi, ovom takmičenju. Kao što uvek kažem, učim ulogu napadača, a sa Napolijem su odmah bile dobre emocije. Mislim da sam mnogo napredovao, posebno zahvaljujući treneru Lučanu Spaletiju i njegovim saradnicima. Ulili su mi samopouzdanje da mogu da rastem i postižem mnogo golova", rekao je Osimen, koji je ove sezone na 27 mečeva u Seriji A postigao 22 gola.

Napoli pet kola pre kraja prvenstva ima na prvom mestu 80 bodova, dok je Lacio drugi sa 64 i nema teoretsku šansu da ugrozi Napolitance.

"Ovo su za mene fantastične emocije, mnogo godina smo čekali da se titula vrati u Napulj i uspeli smo. To je dan koji nećemo zaboraviti dok smo živi. Ovo osećanje ne mogu da izmerim", naveo je napadač Napolija i dodao:

"Mnogi nisu verovali u nas, ali zahvaljujući jedinstvu u ekipi, sjajnom treneru, predsedniku i svima u klubu, mogli smo da verujemo da ćemo osvojiti titulu. Sada moramo da uživamo. Posle pobede protiv Rome shvatili smo da možemo do titule. Takođe, osvojili smo je i zahvaljujući mentalitetu ekipe".