Serija A

Trener Naplija Spaleti posle osvojene titule: Izgradili smo mentalitet pobednika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 23:37
Trener Naplija Spaleti posle osvojene titule: Izgradili smo mentalitet pobednika Tanjug/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Napoli je prvak Italije, sreću su Napolitanci čekali 33 godine i dočekali su je u Udinama. Bod titule vredan i velike sreće za klub, navijače, grad. Trener Lučijano Spaleti nije skrivao sreću, a najstariji je trener koji je osvojio Skudeto jer ima 64 godine.

"Učinio am sve da izvučem makismum iz igrača i da izgradim mentalitet pobednika za naredne godine. Bili su pre mene Benitez, Anćeloti, Sari koji je igrao najbolji fudbal u Italiji, Gatuzo koji je osvojio Kup, pa šta sam mogao ja? Za šta sam igrao? Mogao sam da igram samo na Skudeto inače ne bih imao šanse", govorio je Spaleti.

Veliki je radik trener koji je upisao zlatnim slovima svoje ime u istoiju kluba, pored Otavija Bjankija i Alberta Bigona.

"Problem za one koji su navikli da uvek naporno rade, poput mene, je to što ne mogu u potpunosti da uživaju u pobedama. Sreća je prolazna stvar. Sada sam pobedio, ok, ali onda opet moraš da radiš. To je životni pristup koji ti oduzima nešto. Međutim, videti Napolitance kako se raduju, smeju, pevaju je najveća emocija. Oni me čine srećnim, sada sam opušteniji, uspeo sam sa igračima da ih usrećim", istakao je Spaleti.

Viktor Osimen je postigao izjendačujući gol, sa 22 pogotka u Seriji A čini se da je najviše doprineo uspehu.

"Fantastičan osećaj, usepli smo da osvojimo Skudeto posle toliko godina. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak. Bili smo na početku autsajderi, malo ko je verovao u nas, ali zahvaljujući predsedniku, klubu, treneru, igračima i navijačima počeli smo da verujemo u sve ovo. Sada je vreme da slavimo", rekao je Osimen.