Serija A

Rabio slomio otpor Fiorentine za novi trijumf "Stare dame", Vlahoviću i Kastroviliju poništeni golovi zbog ofsajda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2023 20:22
Rabio slomio otpor Fiorentine za novi trijumf "Stare dame", Vlahoviću i Kastroviliju poništeni golovi zbog ofsajda Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Ne predaje se Juventus, na svojoj Areni u Torinu savladali su Fiorentinu 1:0 (1:0), golom Adrijana Rabioa u 34. minutu i nastavili da se penju na tabeli. Posle oduzimanja 15 bodova i šokantnog poraza od Monce, izabranici Masimilijana Alegrija vezali su dve pobede i već su deveti na tabeli sa 29 bodova. Meč su obeležila i dva poništena gola i to zbog milimetarski malih ofsajd pozicija. Nisu imali sreće Dušan Vlahović i Kastrovili.

Dobra, dinamična utakmica viđena je u Torinu u prvom delu. Trener Juventusa je na Fiorentinu poslao od starta dvojicu bivši asova "ljubičica" Federika Kjezu i Dušana Vlahovića, ali su ih Nikola Milenković i ostali igrači odbrane dosta dobro sačuvali. Zato je više prostora dobio Filip Kostić koji je u 12. i 24. minutu prokockao dve sjajne prilike. U prvom slučaju je slabo zahvatio loptu, a u drugom se istakao golman Teraćano. 

Ipak, "Stara dama" je na poluvreme otišla sa prednošću. Adrian Rabio je sjajno skočio na drugoj stativi posle centaršuta Di Marije i provukao je loptu u mrežu pored Teraćana.

 

 

Srpska veza Kostić - Vlahović proradila je u 59. minutu. Krilni igrač je pronašao napadača koji je zatresao mrežu. Radost je ipak kratko trajala jer je na asistenciju iz VAR sobe pogodak bio poništen zbog ofsajda. Tu se meč i završio za Vlahovića, a nedugo zatim trener Fiorentine Vinćenco Italijano na teren je poslao Luku Jovića umesto Ikonea

I srpski as je bio nadomak izjednačenja u 82. minutu. Odlično je šutirao glavom sa desetak metara, ali je lopta prohujala pored stative. I onda se u 89. minutu mreža domaćina zatresla, Kastrovili je posle gužve bio strelac. Međutim, kao i u slučaju gola Vlahovića, sudija je pogledao VAR i uvideo ofsajd poziciju igrača gostiju pa je "Stara dama" zadržala tri boda i napravila još jedan krupan korak ka vrhu tabele.

Serija A, 22. kolo

Petak 

Milan - Torino 1:0 (0:0)
/Žiru 62/

Subota

Empoli - Specija 2:2 (0:2)
/Verde 25p, 31 - Kambiahi 71, Vignato 90+4/

Leće - Roma 1:1 (1:1)
/Ibanjez 7ag - Dibala 17p/

Lacio - Atalanta 0:2 (0:1)
/Zapakosta 23, Hojlund 65/

Nedelja

Udineze - Sasuolo 2:2 (2:2)
/Udogi 1, Bijol 28 - Enrike 6, Perez 45+2/

Bolonja - Monca 0:1 (0:1)
/Donati 25/

Juventus - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Rabio 34/

Napoli - Kremoneze 20.45 (TV Arena 3 Premium)

Ponedeljak

Verona - Salernitana 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Sampdorija - Inter 20.45 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore