Serija A

Kasiljas govorio o italijanskom fudbalu: Dobro je što Juventus više ne osvaja titule

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

14.04.2023 20:08
Kasiljas govorio o italijanskom fudbalu: Dobro je što Juventus više ne osvaja titule Guliver/Oscar Gil/ AlfaxImages

Bivši golman španske reprezentacije, Iker Kasiljas, izjavio je da je za italijanski fudbal dobro to što je Juventus prestao da osvaja titule.

Torinski gigant je tokom istorije titulu Serije A osvajao čak 36 puta, a vezao je čak devet vezanih Skudeta u periodu od 2011. do 2020. godine.

Međutim, pretprošle sezone je pehar završio u rukama Intera, prošle je pripao Milanu, dok će ove godine gotovo izvesno otići Napoli:

 

 

"Mnogo sam voleo Seriju A dok sam bio mlad, pogotovo kada je smatrana najboljom ligom na svetu u kojoj su igrali neverovatni igrači", počeo je Kasiljas, pa nastavio:

"Istina je ta je italijanska liga prolazila kroz period kada je samo Juventus pobeđivao pa je tako postala malo dosadna. Međutim sada je činjenica da će ove godine šampion biti Napoli, a da su ranije Inter i Milan dolazili do pehara", istakao je Španac.

Za kraj, Kasiljas je odgovorio na pitanje da li ga je nekada povukao prelazak u Italiju:

"Da li sam nekada pomislio na dođem u Seriju A? Da budem iskren - jesam, imam apsolutno poštovanje za sve timove, ali Real Madrid je Real Madrid", podvukao je Kasiljas.