Serija A

Juventus merka tri boda protiv Fiorentine: Vlahović i Kostić podesili nišanske sprave

komentari (0)

Autor: Sreten Ristić

11.02.2023 22:04
Juventus merka tri boda protiv Fiorentine: Vlahović i Kostić podesili nišanske sprave Guliver

Fudbaleri Juventusa u 22. kolu serije A dočekuju Fiorentinu. Meč se igra od 18 časova, a direktan prenos je na TV Arena 3 Premium.

Tim iz Torina je slavio u prošlom kolu na gostovanju Salernitani rezultatom 3:0 i iza sebe ostavio teških mesec dana. U tom periodu doživeo je katastrofu protiv Napolija rezultatom 5:1, a još veća je usledila oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finanskijskih malverzacija kluba. Na to se nadovezao remi kod kuće od Atalante (3:3) i neugodan poraz od Monce (0:2).

 

 

Na meču u Salernu starter u ekipi "stare dame" bio je Dušan Vlahović. Nakon dužeg odsustva zbog povrede  počeo je da trese mreže u borbi za bodove. Dugu pauzu reprezentativac Srbije prevazišao je sa dva pogotka, a može se reći i da je krizu pregrmeo i Filip Kostić, takođe strelac protiv Salertnitane. 

Utisak je da su spremni za megdan sa timom iz Firence u čijem sastavu su Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Luka Jović.

"Ljubičasti" su trenutno u lošoj formi, zabeležili su tri poraza i remi u Serji A i nalaze se u donjem delu tabele.

U duelu dva uzrdrmana rivala Juventuis je ipak blagi favorit. Fiorentina je poslednji put ceo plen iz Torina odnela pre dve sezone, bilo je ubedljivih 3:0, strelac jednog gola u trijumfu bio je Dušan Vlahović, tada igrač "viole".

 

Standings provided by Sofascore