Serija A

Sergej čuva Lacio: Cilj je da uđemo u Ligu šampiona, posle toga ćemo pričati o budućnosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2023 11:53
Sergej čuva Lacio: Cilj je da uđemo u Ligu šampiona, posle toga ćemo pričati o budućnosti Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Lacio je u debiju pobedio Jucventus i ostao je na drugom mestu Serije A sa pet bodova prednosti nad Romom. Ako je suditi po formi moglo bi se dogoditi prvi put od 2000. godine, kada su osvojili poslednju titulu, da Seriju A završe kao vicešampioni, što će umnogome biti zasluga Sergeja Milinkovića Savića.

Odigrao je rimski "Narednik" još jedan sjajn meč, postigao je vodeći gol, bio kreator mnogih akcija. Italijanski mediji ga smatraju liderom Lacija.

"Ovde sam osam godina i osećam se kao lider, ali to zavisi od saigrača: ako me ne prate, ne idemo nigde. Ne zavisi tim od jednog igrača, ima nas 11 i pokušavamo zajedno da donesemo rezultat", rekao je za DAZN na telu liderstva Sergej.

Konačno je srpski as uhvatio onaj prepoznatljiv ritam.

"Imao sam težak period posle Mundijala. Uz mnogo rada sam povratio formu, golovi protiv Monce i Juventusa mi daju još više samopouzdanja. Drugi smo i želimo da tu ostanemo do kraja".

Na kraju svakog razgovora sa srpskim asom stoji i pitanje o budućnosti u Laciju.

"Koncentrisan sam samo na teren, želim da se Lacio plasira u Ligu šampiona, a onda ćemo sesti i razgovarati o svemu", istakao je Sergej koji je postigao 66. gol za Lacio, po čemu je najefikasniji inostrani igrač u rimskom klubu.