Serija A

Napoli nije na prodaju: De Laurentis tvrdi da je odbio ponudu od 2,5 milijardi evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 13:42
Napoli nije na prodaju: De Laurentis tvrdi da je odbio ponudu od 2,5 milijardi evra Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Posedovanje Napolija nije stvar biznisa, već porodična vrednost koja ne može da se materijalizuje novcem, tvrdi vlasnik ovog kluba Aurelio de Laurentis.

Prema njegovim rečima prošle godine je od jednog investicionog fonda iz Saudijske Arabiej dobio ponudu za proda kluba za 2,5 milijardi evra, ali on to nije želeo da uradi.

"Bilo je to pre godinu dana. Ponudli su mi 2,5 milijardi evra, ali to nije bila opcija. Mene uopšte ne zanima koliko Napoli vredi na tržištu. To je porodična stvar i ne postoji mogućnost da je se odreknem", rekao je De Laurentis za italijanske medije.

 

 

Tokom istog razgovora vlasnik Napolija je otkrio da ima plan da uskoro renovira stadion "Dijego Armando Maradona", ali mu za to treba dozvola grada.

"Napolitanac sam i ponosim se time. Volim ovaj klub i uradiću sve za njega. Mislim da ću uskoro i da renoviram stadion. Pomentui investicioni fond je čak želeo da uloži novac u tu rekonstrukciju, ali ni to nisam želeo. Uradiću to od svojih para, ali pod uslovom da vlasti u Napulju pristanu da mi ga prodaju za jedan evro, što mislim da je sasvim logično".

De Lauretis je preuzeo Napoli sada već davne 2004. godine, praktično ga spasao gašenja i pretvorio u klub koji će gotovo sigurno osvojiti titulu u Seriji A ove sezone i koji se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.