Serija A

Večna ljubav u Večnom gradu: Danijele de Rosi produžio vernost Romi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 21:11
Danijele de Rosi je nastavlja višedecenijsku priču u Rimu. Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Danijele de Rosi je nastavlja višedecenijsku priču u Rimu.

Italijanski trener Danijele De Rosi produžio je ugovor sa čelnicima Rome, saopštio je danas rimski klub. Kako je navedeno, Rosi (40) je sa čelnicima kluba potpisao ugovor do juna 2027. godine.

Ovom prilikom, prenosimo deo saopštenja rimskog kluba, u kojem se ističe zadovoljstvo povodom obnove dugogodišnjeg radnog odnosa. 

"Pre druge utakmice četvrtfinala Lige Evrope, vlasnici kluba - Friedkin Grupa - javno su objavili svoju želju da nastave rad sa Danijeleom de Rosijem. 'Ne možemo biti srećniji povodom toga da izgradimo dugogodišnji projekat sa Danijeleom', naveli su iz uprave 18. aprila. Namere kluba su se pretborile u trogodišnji ugovor, koji je trener rođen 1983. godine potpisao sa entuzijazmom, nastavljajući pritom svoju prirodnu simbiozu sa ovim timom, njegovim timom. Rimom", objavljeno je na sajtu kluba. 

 

 

Legendarni fudbaler Rome je na klupu "vučice" seo 16. januara ove godine posle smene Žozea Murinja. Vodio je Romu na ukupno 26 utakmica prethodne sezone, u Seriji A i Ligi Evrope (ispao u polufinalu od Bajera iz Leverkuzena), i ostvario 13 pobeda, uz sedam remija i šest poraza.

Rosi je sa Romom u Seriji A završio na šestom mestu i igraće ponovo u Ligi Evrope. Kao igrač je odigrao 616 utakmica za "đalorose" između 2000. i 2019. godine, a uspeo je da se okiti sa dva trofeja Kopa Italija i jednim Serije A.