Serija A

Paolo Venoli novi trener Torina: Italijan zamenio Igora Jurića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 23:53
Paolo Venoli postavljen za novog stratega Torina Guliver
Paolo Venoli postavljen za novog stratega Torina

U senci Evropskog prvenstva u Nemačkoj, dešavaju se kadrovske promene u klubovima širom Starog kontienta, pa tako današnja vest iz Italije glasi - Paolo Venoli je novi trener Torina.

Prema informacijama samog kluba sa severa Apenina, 51-godišnji stručnjak je potpisao dvogodišnji ugovor, pošto je na klupi "bikova" zamenio Hrvatska Ivana Jurića, koji je taj posao obavljao od 2021. godine. 

Italijan dolazi iz Venecije, koju je putem plej-ofa Serije B uveo u najviši rang takmičenja. Sada mu predstoje još zahtevniji izazovi, jer Torino ima više ambicije od njegovih prethodnih poslodavaca.

 

 

Vreme će pokazati da li im je dorastao, jer bivši fudbaler nema puno trenerskog iskustva, obzirom na to da je drugu karijeru pravio još samo u Spartaku iz Moskve tokom sezone 2021/22. Ako se računa samostalno vođenje klupskih ekipa. 

Njegovom prethodniku istekao je ugovor na kraju minule Serije A, pregovarao je sa upravom o produžetku saradnje, ali je već neko vreme bilo izvesno da će se ta priča izjaloviti i da je njegova misija u Torinu završena. 

Danas su te spekulacije samo dobile zvaničnu potvrdu, a reprezentativci Srbije, golman Vanja Milinković-Savić i vezista Ivan Ilić novog nadređenog u svlačionici.