Serija A

Lacio ozvaničio Baronija na klupi, ali ništa ne cveta: Počinju protesti protiv Lotita?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 19:00
Marko Baroni, nekadašnji trener Verone, predvodiće nebeskoplave od naredne sezone. Guliver / AP Photo/Antonio Calanni
Marko Baroni, nekadašnji trener Verone, predvodiće nebeskoplave od naredne sezone.

Fudbaleri Lacija završili su sezonu u Seriji A na sedmom mestu i tako sebi obezbedili učešće u Ligi Evrope naredne sezone. Ipak, deluje da prvi čovek "nebeskoplavih" nije bio zadovoljan izostankom iz evropske elite naredne takmičarske godine, tako da je rešio uručiti otkaz treneru Igoru Tudoru. 

Kratko su trajale spekulacije oko toga ko će preuzeti klupu Rimljana. Prevashodno se pominjalo ime Miroslava Klosea, ali sada je ozvaničena zamena za hrvatskog stratega - Lacio će od naredne takmičarske godine predvoditi Marko Baroni, potvrdio je klub danas preko sajta i društvenih mreža. 

"Lacio saopštava da je odgovornost za svoj prvi tim poverio Marku Baroniju", naveo je klub i dodao je da je italijanski trener potpisao ugovor na "nekoliko godina", a mediji sa Apenina prenose da je u pitanju dvogodišnja saradnja.

 

 

Baroni je već dobro poznato ime u Seriji A. Posle oko 20 poslova (mestu asistenta, trenera mlađih kategorija, i šefa stručnog štaba), prošle sezone je uspeo da izbori opstanak pred kraj šampionata sa Veronom, i završi sa svojim klubom na 13. mestu. 

Sada mu predstoji možda i najzagrejanija stolica do sada. Poznato je koliko je teško biti stručnjak Lacija, te koliko ume biti nezgodno pronaći zajednički jezik sa gazdom Klaudijom Lotitom.

Na ruku mu ne ide ni raspoloženje navijače. Naime, kako prenose italijanski mediji, uskoro će početi protesti tribine protiv kontroverznog vlasnika, usled neslaganja oko pozicije kluba na tabeli Serije A. U svakom slučaju, Baroni će se okušati u Evropi i pokušati da smiri strasti u klubu sa nekada i prevelikim očekivanjima.