Serija A

Fudbal nije NBA, smanjite broj utakmica: Maurisio Sari traži da se promeni kalendar takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2023 16:57
Fudbal nije NBA, smanjite broj utakmica: Maurisio Sari traži da se promeni kalendar takmičenja Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Fudbal je trenutno mnogo više biznis nego što je sport i ukoliko se ovakav odnos ne bude promenio za desetak godina niko više neće želeti da ga gleda, smatra trener Lacija Maurusio Sari.

Iskusni stručnjak smatra da su igrači preopterećeni, da niko ne vodi računa o njima, a njegova kritika se posebno odnosi na igranje prijateljskih utakmica.

 

 

"Presrećan sam kad moji igrači ne dobiju poziv da nastupaju za nacionalne timove. Matijas Vesino je, primera radi, putovao iz Italije u Japan, iz Japana u Južnu Koreju, pa iz Južne Koreje nazad u Italiju samo da bi odigrao dve prijateljske utakmice za selekciju Urugvaja", dao je konkretan primer Sari i nastavio:

"Broj utakmica koje naši igrači igraju nije normalan. Oni koji brane takav raspored pričaju kako je isto i u NBA ligi, ali zaboravljaju da tamo utakmica traje 48 minuta, a fudbal se igra 90. na nekim utakmicama igrači nemaju snage da prežu centar terena i to je negledljivo. Fudbal je postao biznis, nije više sport i ukoliko se tako nastavi više niko neće želeti to da gleda".