Serija A

Inter na prekretnici: Nude osam, a Lautaro traži 12 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 11:47
Lautaro Martinez Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP
Lautaro Martinez

Inter se kao retko ko dominantno dokopao nove titule prvaka Serije A. Lautaro Martinez je nemilosrdno cepao mreže, bio je sa 24 golova prvi strelac lige, ukupno je 27 puta "bio na semaforu" u 44 susreta. Ipak, Interova najveća briga je postao baš on.

Argentincu ugovor ističe u leto 2026. godine i Inter u narednih šest do osam meseci mora sa njim da ili poptiše novi ugovor ili da ga proda. Imaju veliku želju na Meaci da produže saradnju, nude osam miliona evra, plus jake bonuse, ali igrač traži minimum 12 miliona evra neto po sezoni!

Do te sume mogao bi da dođe kroz bonuse, ali ako osvoji UEFA Ligu šampiona, što izgleda nije cilj sjajnog napadača za koga vlada poprilično interesovanje najsolvetnijih evropskih klubova. Lautaro trenutno zarađuje šest miliona evra neto po sezoni i po svemu sudeći rešio je da naplati odličnu formu.

 

 

Inter ne sme da čeka mnogo, moraće dobro da razmisli šta da čini jer bi najfrealnije ovog leta mogao das inkasira 100 miliona evra za Argentinca i onda na tgržištu potraži novog napadača. Rizik je veliki, Lautaro i Tiram su sjajan napdački tandem, a trener Simone Inzagi veruje da bi plavo-crni mogli naredne sezone da pokušaju ponovo da krenu po trofej UEFA Lige šampiona. Već su doveli Zjelinskog i Taremija, neće mnogo menjati tim i u toj uigranosti leži i njihova snaga.