Serija A

Konte blizu Napolija: Ugovor na tri godine za 20 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 12:50
Antonio Konte Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Antonio Konte

Čekali su Napolitanci odgovor Đan Pjera Gasperinija, a kada je stigao okrenuli su se Antoniju Konteu. Trener Atalante produžiće ugovor na dve plus jednu godinu sa timom koji je odveo do pehara UEFA Lige Evrope, a Napoli će po svemu sudeći u naredne tri sezone voditi Antonio Konte.

Prema pisanju medija, Konte i predsednik Aurelio De Laurentis postigli su dogovor o gtrogodišnjoj saradnji za 6,5 miliona evra po sezoni i uz bonuse koji bi mogli da prebace zaradu trenera preko 20 miliona evra.

Loša sezona, čak trojica promenjenih trenera, doveli su De Laurentisa do saznanja da ovaj tim mora da poveri proverenom treneru. Konte je vodio do titula i Juventus i Inter (četiri), osvojio je dva Superkupa Italije, a njegova neuspešna epizoda u Totenhemu nije bila važna Napolitancima.

 

 

Bivši selektor Italije je uvek uvažavao Napoli, ima dobar odnos sa De Laurentisom i italijanski mediji očekuju da bi već sutra klub mogao i oficijalno da potvrdi dolazak Kontea na vrelu klupu ekipe sa stadiona "Dijego Armando Maradona".