Serija A

Promene na klupama Serije A - Pioli preuzima Napoli?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 12:13
Stefano Pioli, strateg "rosonera" Profimedia
Stefano Pioli, strateg "rosonera"

U Napoliju je sve daleko od idealnog. Posle šampionske sezone, očekivalo se da će klub u vlasništvu Aurelija de Laurentisa biti dominantna i konkurentna sila u Evropi, ili makar u Seriji A. Međutim, ništa nije dalje od istine.

Od odlaska Lučana Spaletija, "azuri" prolaze kroz prilično turbulentan period. Od titule su odavno odustali, a Liga šampiona je takođe postala nemoguća misija.

Tri stručnjaka su pokušala da okrenu momentum kluba (poslednji u nizu je Frančesko Kalcona), ali niko nije u tome uspeo, tako da nas od naredne sezone najverovatnije očekuje novo ime na klupi Napolija. 

De Laurentis se sada izgleda odlučio za relativno proverenog stratega, s obzirom da "Gazzetta dello sport" prenosi kako je glavni kandidat aktuelni trener Milana, Stefano Pioli

Profimedia

Stefano Pioli, trener Milana

Navodno Napolitanci mu nude dvogodišnji ugovor vredan tri miliona evra po sezoni. To je daleko manje od četiri i po miliona koje prima od "rosonera", ali se na stadionu "Dijego Armando Maradona" nadaju da bi Italijan prihvatio slabiji ugovor ukoliko dobije otpremninu od Milana, usled preuranjenog prekida saradnje. Nisu zadovoljni Piolijem u Milanu, a odavno se priča da i njemu sleduje otkaz, a to će koštati. 

U svakom slučaju, prelazak sa "San Sira" u Napoli, mogao bi imati i veoma dobar uticaj na karijeru stručnjaka, koji je prekinuo šampionski post kluba iz Lombardije. U Laurentisovom timu, mogao bi da se dokaže kao pobednik - neko čiji uticaj biva osetan na samom početku, a takođe, svi znamo koliko se veličaju oni koji donose titule u Napulj. Pitanje je samo da li će ovo biti dovoljno za Piolija da prihvati finansijski slabiju ponudu.