Serija A

Kvaratskelija potpisuje novi ugovor sa Napolijem do juna 2028. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 14:50
Kvaratskelija potpisuje novi ugovor sa Napolijem do juna 2028. godine Guliver/Fotoagenzia

Kviča Kvartskelija je bukvalo fudbalski "eksplodirao" ove sezone u Napoliju, postigao je 14 golova uz 16 asistencija na 30 mečeva i odmah je zapao za oko gotovo svim bogatijim klubovima Evrope.

Sjajni ofanzivac iz Gruzije ima ugovor sa Napolitancima do juna 2027. godine i nema izlaznu kaluzulu. Međutim, vlasnik kluba Aurelio De Laurentis ne želi ništa da prepušta slučaju pa je dogovorio sa igračem novi petogodišnji ugovor po kome će dobijati četiri miliona evra neto i "jake bonuse" za nastupe, golove i asistencije, prenose italijanski mediji. Prema tom, još uvek nepotpisanom ugovoru, Gruzijac će biti "vezan" za Napolitance do juna 2028. godine.

 

 

Napolitance su mnogi gledali sa podsmehom kada su isplatili 11,5 miliona evra Dinamu iz Batumija pre godinu dana, a za samo devet meseci vrednost igrača na tržištu, čak i na "Transfermarktu", porasla je do trenutnih 85 miliona evra. Mnogo značajnije za Napolitance je učinak Gruzijca, gde sa Osimenom predstavlja fantastičan ofanzivan potencijal. Prava su napast za odbranu bilo kog rivala, kako u Seriji A, gde hitaju ka tituli prvaka, tako i u Ligi šampiona gde će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Milanom.

Zato će mnogi evropski velikani još malo maštati o 22-godišnjem ofanzivcu. Ako je suditi po dosadašnjoj praksi sa De Laurentisom, inače filmskim magnatom, PSŽ, Bajern, Siti, Junajted, Liverpul, Real Madrid moraće da "obiju banku" kako bi se pojačali Kvičom Kvaratskelijom.