Serija A

(VIDEO) Napoli opet progutao gorku pilulu: Šedira sa dva gola doneo bod Frosinoneu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 14:31
Radost strelca Matea Politana Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Radost strelca Matea Politana

Napoli je još jednom progutao gorku pilulu protiv Frosinonea. Posle debakla u Kupu Italije, u veoma važnom meču 32. kola Serije A, Napolitnaci su protiv rivala koji se bori za opstanak odigrtali samo 2:2 (1:0) i ispustili dva veoma važna boda.

Sjajan gol Matea Politana, promašen penal Soulea, veliki broj prilika na obe strane, siže su dešavanja u prvih 45 minuta na stadionu "Dijego Armando Maradona". Napoli je izašao iz jedne serije težih mečeva, pobedio je u Monci i od starta navalio na gol Frozinonea. Posle udaraca Kvaratskelije, Osimena, Mateo Politano je u 16. minutu pokazao da ima sjajnu levicu, sa 16 metara je pogodio suproitan ugao za vođstvo domaćina. 

Međutim, pretili su i gosti, najviše preko Soulea. Rahmani je srušio Šediru i sudija nije imao dilemu da pokaže na penal. Soule je u ovoj sezoni izveo svoj deseti penal, ali Meret mu je pročitao stranu i odbranio udarac. Bio je ovo drugi promašaj Soulea sa bele tačke. Do kraja poluvremena videli smo dobar udarac Šedire, klao i šansu Zjelinskog.

Drugi deo mečla počeo je sa dve fenomenalne odbrane golmana gostiju Turatija. Prvo je skinuo zicer Osimenu u situaciji "jedan na jedan", a posle kornera je kao "mačka" stigao do lopte posle udarca Di Lorenca. Bio je to samo uvod u jednu goleadu. Prvo je kardinalno pogrešio golman Napolija Maret. Gledao je kome će odigrati, nije uočio igrača Frozinonea koji mu je blokmirao pokušaj, a Šedira poslao lako loptu u mrežu.

Napao je Napoli, a Viktor Osimen je doneo prednost kada je skrenuo loptu ispred golmana u mrežu. Naizgled je bio u ofsajdu, ali VAR je pokazao da nije. I tu nije biko kraj jer Frosinone, koji je već slavio protiv Napolija na "Dijegu Maradoni" u kupu Italije, poreko Šedire stigao je do izjednačenja.

Igralo se na gol više, promašivali su i Osimen i Kvaratskelija i Simeone, ali i Sek na drugoj strani, pa je ostalo 2:2. Velika dva boda je izgubio Napoli u težnji da se uključi u borbu za UEFA ligu šampiona, dok je Frozinone osvojio veliki bod u borbi za opstanak. 

Serija A, 32. kolo

petak

Lacio - Salernitana 4:1 (3:1)
/Anderson 7, 36, Vecino 14, Isaksen 88 - Čauna 16/  

subota

Leće - Empoli 1:0 (0:0)
/Sansone 89/

Torino - Juventus 0:0

Bolonja - Monca 0:0

nedelja

Napoli - Frosinone 2:2 (1:0)
/Politano 16, Osimen 63 - Šedira 50, 73/

Sasuolo - Milan 15.00 (AP2)
Udineze - Roma 18.00 (AS2)
Inter - Kaljari 20.45 (AP2)

ponedeljak 

Fiorentina - Đenova 18.30 (AP3)
Atalanta - Verona 20.45 (AP3)

 

Пласман обезедио Sofascore