Serija A

Vanja Milinković Savić na drugom mestu po broju utakmica bez primljenog gola u Seriji A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 18:35
Vanja Milinković Savić Guliver/Marc oCanoniero
Vanja Milinković Savić

Golman Torina odlično brani od starta sezone. Bez obzira što u minule dve matovske utakmice nije branio za reprezentaciju Ssrbije, nema sumnje da će Vanja Milinkovcić Savić biti prvi golman “orlova”, na Evropskom prvenstvu.

Vanja Milinković-Savić po trenutnim parametrima pred finiš sezone među najboljima u Evropi. Ove sezone je srpski reprezentativac na golu Torina bio na 29 mečeva Serije “A”, a na 15 je sačuvao mrežu. Ispred njega samo je Jan Zomer (Inter), koji je ostao nesavladan na dve utakmice više.

Srpski reprezentativni golman je na drugom mestu po broju utakmica bez primljenog gola u italijanskom šampionatu. Identična je situacija i kada se pogleda Evropa, odnosno najkvalitetnije lige. I tu je samo golman Intera ispred bivšeg čuvara mreže Vojvodine i Mančester junajteda

Isti učinak ima Unai Simon golman Atletik Bilbaa, dok su više prvenstvenih mečeva sa primljenim golom okončali Marsin Bulka (Nica), Mikele di Gregorio (Monca), Aleks Remiro (Real Sosijedad), Lukas Hradecki (Bajer), Vojčeh Ščesni (Juventus) i Bris Samba (Lens).