Serija A

Juventus i Vlahović daleko od dogovora: Srpski napadač želi da bude najplaćeniji u Seriji A

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

23.03.2024 19:35
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahović Profimedia
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahović

Dušan Vlahović ima odličnu sezonu u Seriji A iako sam start nije obećavao zbog golgeterske krize u kojoj se nalazio srpski napadač. Ipak, Vlahović je nedavno pronašao ulogu koja mu odgovara i najbolji je igrać Juventusa u ovoj takmičarskoj godini.

Nekadašnji igrač Partizana i Fiorentine se sada ponovo nalazi u blagoj krizi, a svoju frustraciju je ispoljio u duelu sa Đenovom gde je dobio crveni karton. Vlahović će zbog toga propustiti duel sa Laciom nakon reprezentativne pauze, ali Juventus uprkos tome i dalje radi na novom ugovoru sa reprezentativcem Srbije.

Plata Dušana Vlahovića trenutno iznosi sedam miliona evra, a sezoni 2024/25 i 2025/26 će se povećati na 12 miliona i on će tada postati najplaćeniji igrač u italijanskom prvenstvu. Ipak, primarni cilj kluba iz Torina jeste smanjenje iznosa koji izdvajaju za plate igrača. Upravo zato Juventus Vlahoviću nudi novi ugovor do leta 2028. godine (dve godine duži od sadašnjeg) uz smanjenje plate na osam miliona po sezoni.

 

 

Menadžer igrača je nedavno bio u Torino kako bi pregovarao sa upravom kluba oko produžetka saradnje, ali upravo plata igrača predstavlja najveći problem. Kako prenosi Korijere Delo Sport, Vlahović je spreman da stavim potpis na novi ugovor uz platu od 10 miliona evra - isto koliko prima i Lautaro Martinez iz Intera.

U slučaju da do dogovora ne dođe, velika je šansa da "stara dama" već ovog leta sasluša ponude za drugog najboljeg strelca Serije A u ovoj sezoni. Postoji dosta klubova koji bi rado videli Srbina u svojoj ekipi, a veruje se da bi Juventus pristao na obeštećenje između 50 i 60 miliona evra.