Serija A

Lazar Samardžić: Obećao sam ocu da ću završiti karijeru u Crvenoj zvezdi, Srbija sjajan izbor

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

13.03.2024 16:31
Lazar Samardžić je obećao svom ocu da će karijeru završiti u Crvenoj zvezdi Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Lazar Samardžić je obećao svom ocu da će karijeru završiti u Crvenoj zvezdi

Srpski reprezentativac, Lazar Samardžić je u intervjuu za italijanske medije otkrio da je dao ocu obećanje da će karijeru završiti u Crvenoj zvezdi.

Vezni igrač Udinezea je jedan od najtraženijih igrača u prethodna dva prelazna roka u Seriji A. Hteo ga je Inter, pa Napoli i na kraju Juventus. Ipak, talentovani igrač je ostao u Udinama.

U ovoj sezoni takođe igra veoma dobro. Redovan je u startnoj postavi, a postigao je i tri gola uz dve asistencije u dresu kluba sa "Friulija". Samardžića su još dok je odrastao u Nemačkoj hteli brojni klubovi.

"Dok sam odrastao u Nemačkoj, trudio sam se da budem kao Lionel Mesi. Sa 16 godina imao sam priliku da probam, Barselona je pokucala na moja vrata. Bio je to Patrik Klajvert, šef omladinskog sektora Katalonaca, predočio nam je plan i ideju koju su imali, ali roditelji su mislili da sam premlad da odem. Bio sam saglasan sa njima", objasnio je Lazar u razgovoru za list "Cronache di Spogliatoio".

 

 

Samardžić je ispričao i ako to nije bio jedini velikli klub koji ga je traži re odlaska u Udineze.

"Godinu dana kasnije, Milan je pokušao. Zajedno sa porodicom sam otišao u Milanelo, na poziv Paola Maldinija. Pokazali su nam objekte, imao sam 17 godina i otac mi je govorio da je italijanski fudbal do pre nekoliko godina vladao svetom. Rekli smo i tad da nećemo da žurimo. Ubrzo sam debitovao za Hertu i svakog vikenda sam išao na Olimpijski stadion da gledam meč. Mnogo sam voleo taj stadion", rekao je mladi fudbaler.

Srpski reprezentativac je otkrio i šta je obećao ocu, kao i za koga navija od srpskih klubova.

"Kada smo išli u Srbiju, uvek su me vodili na Marakanu da navijam za Crvenu zvezdu. Moj tata je veliki navijač. Obećao sam mu da ću tamo završiti karijeru. Zaljubio sam se u navijanje Delija", izjavio je Samardžić.

Za njega nije bilo teško da izabere Srbiju, a i sam kaže kako veruje da je napravio dobar izbor.

"Shvatio sam da je među Orlovima nivo fudbala visok. Tu su Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić, Aleksnadar Mitrović... Shvatio sam da sam napravio sjajan izbor, uprkos tome što sam oduvek živeo u Nemačkoj. U mojoj porodici se govori srpski, a i u kulturološki se tako osećam", zaključio je srpski vezista.