Serija A

Stigla kazna za Roberta D'Aversu: Suspenzija i novčana kazna za bivšeg trenera Lećea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 17:14
Roberto D'Aversa je dobio suspenziju na četiri utakmice nakon udaranja Tomasa Anrija Profimedia
Roberto D'Aversa je dobio suspenziju na četiri utakmice nakon udaranja Tomasa Anrija

Doskorašnji trener Lećea, Roberto D'Aversa suspendovan je na četiri utakmica jer je udario glavom napadača Verona Tomasa Anrija. Italijan je nakon toga i dobio otkaz u klubu iz Apulije.

Leće je prethodnog vikenda poražen od Verone 0:1, a nakon meča je D'Aversa započeo svađu sa protviničkim igračima. Sukob je eskalirao kada je stigao do Tomasa Anrija. Trener je glavom udario napadača Helasa ispred jednog od sudija.

Šef stručnog štaba "đalorosa" se izvinio na konferenciji za medije i tvrdio kako nije udario Anrija glavom. Uprkos tome, uprava kluba je odlučila da se rastane sa njim. Istini za volju ni rezultati ekipe mu nisu išli na ruku jer je Leće na poslednjih 12 mečeva upisao samo jednu pobedu, dva remija i čak devet poraza.

 

 

Liga je takođe reagovala, te će D'Aversa propustiti prve četiri utakmice kada bude preuzeo neki drugi klub u Seriji A. Uz to, Italijan je kažnjen i sa 10 hiljada evra. 

Leće trenutno zauzima 16. poziciju u elitnom rangu italijanskog fudbala sa 25 osvojenih bodova i do kraja sezone će se boriti za osptanak.